Anna palautetta    Yhteystiedot    Sivukartta    RSS
Opiskelu ja kirjasto > Perusopetus > Perusopetuksen jälkeen > Lisäopetukseen 10. luokalle

Lisäopetukseen kymppiluokalle

Kenelle ja miksi?
Lisäopetus on tarkoitettu sinulle, jonka tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja ja siten vahvistaa mahdollisuuksiasi saada haluamasi toisen asteen opiskelupaikka seuraavassa yhteishaussa. Lisäopetusvuoden aikana voit myös pohtia ja selkeyttää omia opiskelusuunnitelmiasi.  Kymppiluokka on Salpausselän koulussa >>

Hakeminen ja hakuaika  (hakuaika 2016 täsmentyy myöhemmin)
Lisäopetukseen kymppiluokalle haetaan 21.7.2015 mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi. - Sähköinen hakemus on tallennettava hakujärjestelmään tai paperihakemus on oltava perillä opetushallituksessa ti 21.7.2015 klo 15 00. 

Pääsyvaatimukset
Pääsyvaatimuksena on perusopetuksen oppimäärän suorittaminen hakuvuonna tai sitä edeltävänä vuotena.  Lisäopetusryhmässä on 30 opiskelupaikkaa. Opiskelijat valitaan kaikkien aineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Lahden kaupungin lisäopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lahtelaisille opiskelijoille.

Valinnasta ilmoittaminen
Lisäopetukseen valittujen nimilista on nähtävissä koulun ulko-ovessa aikaisintaan 7.8.2015 (kesän 2016 aika täsmentyy myöhemmin). Koulun kotisivuilla julkaistaan niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet siihen luvan. Hakijoille ilmoitetaan asiasta myös henkilökohtaisesti. Vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä kansliasta. 

Opiskelun sisältö
Kymppiluokalla opiskellaan kaikille yhteisiä oppiaineita 24 tuntia viikossa ja valinnaisia aineita 4 tuntia viikossa. Lisäksi opiskeluohjelmaan kuuluu 1 oppilaanohjaustunti / viikko. Oppilaan viikkotuntimäärä on keskimäärin 29 tuntia viikossa. Opiskeluun sisältyy vähintään kahden viikon TET- jakso, jonka aikana on mahdollisuus tutustua eri alojen työtehtäviin. Mahdollisuuksien mukaan opiskelijoille järjestetään myös tutustuminen lukio-opiskeluun..

Lisäopetuksen koko oppimäärän suoritettamisesta saat yhteishaussa kuusi pistettä. 

Kustannukset
Opetus, opiskeluvälineet ja ruokailu ovat maksuttomia. Takaisin | Tulosta sivu

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Zoomaa eteenpäin >> 
muita koulutusvaihtoehtoja perusopetuksen jälkeen

Yhteystiedot

Sapausselän peruskoulu

rehtori Markku Karjalainen,
puh. 050 559 7976      

apulaisrehtori, 
puh. 050 398 5180

kymppiluokan vastuuopettaja,
opinto-ohjaaja, 
puh. 050 539 1682

kanslia, puh. 03 814 4302,  050 311 1572

Lahden kaupunki, Perusopetuspalvelut
perusopetuspalvelut@lahti.fi

Koulujen kotisivut:
peda.net/lahti

Sähköiset palvelut