Neuvolat

 

Äitiys- ja lastenneuvolat

Äitiys- ja lastenneuvolat palvelevat lasta odottavien ja alle kouluikäisten lasten perheitä. Neuvolassa seurataan raskauden etenemistä, äidin ja tulevan vauvan  terveyttä sekä lapsen kasvua ja kehitystä. Neuvolan tehtävänä on myös sairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja vanhemmuuden tukeminen. 

Sähköinen asiointi – ajanvaraus ja viestintäpalvelu

Voit varata sähköisesti ajan lapsen neuvolakäynnille 1-3- ja 5-6-vuotiaille sekä ehkäisyneuvolan terveydenhoitajalle. Voit myös lähettää salausta vaativia henkilökohtaisempia viestejä omalle äitiys- tai lastenneuvolan terveydenhoitajallesi suojatun viestipalvelun kautta.

Sähköisten palvelujen käyttö edellyttää sähköisen asioinnin lupaa. Sähköisen asioinnin luvan voit antaa missä tahansa terveydenhuollon toimipisteessä. Sähköistä asiointia varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteella varustetun sim-kortin matkapuhelimeesi. 

Avoneuvola

Äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaat voivat käyttää avoneuvolapalvelua. Avoneuvolapalvelu toimii ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 9.00-10.00 Ahtialan, Keskustan, Launeen ja Metsäkankaan neuvoloissa.

Avoneuvolassa asiakkaita ottaa vastaan terveydenhoitaja, ja asiakasta kohden on varattu kymmenen minuutin vastaanottoaika. Avoneuvolan vastaanotolla hoidetaan muun muassa neuvoloiden kasvukontrollit, rokotukset, ajanvaraukset sekä neuvontaa ja ohjausta. Palvelu ei ole tarkoitettu lapsen sairauden hoitoon. 

Peruuttamattomista lääkäriajoista peritään maksu

Jos et jostain syystä pääse varaamallesi neuvola- tai lääkärikäynnille, muistathan perua sen. Ehkäisy- ja äitiysneuvoloiden peruuttamatta jätetyistä lääkärin ajoista peritään voimassa oleva maksu.

Ruusut ja risut

Voit lähettää neuvoloita koskevaa yleistä palautetta ja toiveita palveluistamme kaupungin ePalautepalvelun kautta.

Hoitoon ja palveluun liittyvästä potilas- ja asiakasturvallisuudesta voit antaa palautetta sosiaali- ja terveystoimialan potilasturvallisuus-sivun kautta.Takaisin | Tulosta sivu

Ajankohtaista

Avoneuvolapalvelu ei ole asiakkaiden käytettävissä 2.6.-31.8.2014.

Käy tutustumassa Omakanta-palveluun

Yhteystiedot, ajanvaraus ja sähköinen asiointi
Hyödyllisiä linkkejä