Anna palautetta    Yhteystiedot    Sivukartta    RSS

Tervetuloa Lahden kaupungin Nettineuvolaan

 

Nettineuvolan sivuilta saat tietoa ehkäisy-, äitiys- ja lastenneuvoloiden palveluista. Sivuilta löydät tietoa muun muassa raskauden ehkäisystä, lapsen odotuksesta, vanhemmuudesta, parisuhteen hoitamisesta sekä lapsen hoidosta, kasvusta ja kehityksestä. Sivuilta löydät myös kootusti tietoa neuvoloiden sähköisistä asiointimahdollisuuksista. Lisäksi voit sivuilla seurata neuvolan ajankohtaisia tiedotteita.

Avoneuvolan vastaanotto ilman ajanvarausta

Äitiys- ja lastenneuvoloiden asiakkaat voivat käyttää avoneuvolapalvelua. Avoneuvolapalvelu toimii ilman ajanvarausta keskiviikkoisin kello 9.00-10.00 Ahtialan, Keskustan, Launeen ja Metsäkankaan neuvoloissa.

Avoneuvolassa asiakkaita ottaa vastaan terveydenhoitaja, ja asiakasta kohden on varattu kymmenen minuutin vastaanottoaika. Avoneuvolan vastaanotolla hoidetaan muun muassa neuvoloiden kasvukontrollit, rokotukset, ajanvaraukset sekä neuvontaa ja ohjausta. Palvelu ei ole tarkoitettu lapsen sairauden hoitoon. Sairaan lapsen hoito tapahtuu omalla lähiklinikalla. Ethän tule sairaana neuvolaan, koska sairaus voi tarttua pieniin vastasyntyneisiin ja henkilökuntaan. 

Sähköinen asiointi – ajanvaraus ja viestintäpalvelu

Ehkäisyneuvolassa voit varata sähköisesti ajan vain terveydenhoitajan vastaanotolle. Palvelun käyttö edellyttää sähköisen asioinnin lupaa, jonka voit antaa missä tahansa terveydenhuollon toimipisteessä.

Äitiysneuvolassa ei ole käytössä sähköistä ajanvarausta. Voit kuitenkin lähettää salausta vaativia henkilökohtaisempia viestejä omalle terveydenhoitajallesi suojatun viestipalvelun kautta. Palvelujen käyttö edellyttää sähköisen asioinnin lupaa ja että olet asiakkaana neuvolassa.

Lastenneuvolaan voit varata ajan lapsen neuvolakäynnille 1-3- ja 5-6-vuotiaille. Lisäksi voit lähettää salausta vaativia henkilökohtaisempia viestejä lapsesi omalle terveydenhoitajalle suojatun viestipalvelun kautta. Palvelujen käyttö edellyttää sähköisen asioinnin sekä puolesta asioinnin lupaa.

Sähköistä asiointia varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteella varustetun sim-kortin matkapuhelimeesi.

Peruuttamattomista lääkäriajoista peritään maksu

Jos et jostain syystä pääse varaamallesi neuvola- tai lääkärikäynnille, muistathan perua sen. Ehkäisy- ja äitiysneuvoloiden peruuttamatta jätetyistä lääkärin ajoista peritään voimassa oleva maksu.

Kysy Nettiterkalta

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa Nettineuvolan sivuilta? Voit lähettää yleistä asiaa koskevan kysymyksesi ehkäisy-, lasten- tai äitiysneuvolan terveydenhoitajalle sähköpostilla osoitteeseen nettineuvola@lahti.fi

Nettiterkka vastaa kysymykseesi viimeistään viiden arkipäivän kuluessa jättämääsi sähköpostiosoitteeseen.

Huomioithan, että sähköpostilla otettu yhteydenotto ei ole suojattu, joten älä lähetä sen kautta salausta vaativia henkilökohtaisempia kysymyksiä, henkilötunnustasi tai tiedustele sen kautta laboratoriovastauksiasi. Niitä voit lähettää erikseen omalle äitiysneuvolan terveydenhoitajallesi tai lapsesi lastenneuvolan terveydenhoitajalle suojatun viestipalvelun kautta. Jos asiasi on kiireellinen, ota puhelimitse yhteyttä omaan alueesi neuvolaan.

Anna palautetta palveluistamme

Voit lähettää neuvoloita koskevaa yleistä palautetta ja toiveita palveluistamme kaupungin ePalautepalvelun kautta.

Hoitoon ja palveluun liittyvästä potilas- ja asiakasturvallisuudesta voit antaa palautetta sosiaali- ja terveystoimialan potilasturvallisuus-sivun kautta.Takaisin | Tulosta sivu