Siirry suoraan sisältöön

Tulevaisuuden Lahtea tehdään nyt

Lahti uudistuu rakentamalla uutta ja uudistamalla nykyisiä alueita ja rakennuksia. Uudistushankkeet ulottuvat keskustasta kaupungin eri osiin.
Näkymä kaupungintalon tornista kohti Vesijärveä

Lahti uudistuu voimakkaasti keskustassa sekä maankäytön muutosalueilla Radanvarressa, Hennalassa, Niemessä, Rakokivessä ja Sopenkorvessa.  Muutokset ovat pitkiä prosesseja ja niihin liittyy uuden rakentamisen lisäksi rakennusten muuttamista uuteen käyttötarkoitukseen, maanomistusmuutoksia, liikennejärjestelyjä, katujen rakentamista ja muuta kehittämistä. 

Aluehankkeissa on paljon osapuolia sekä kaupungin omassa organisaatiossa että yksityisiä yrityksiä ja yhteisöjä.  Alueiden maanomistajat, nykyiset ja tulevat asukkaat sekä siellä työssäkäyvät ja asioivat ovat tärkeitä keskustelukumppaneita alueiden tulevaisuutta suunniteltaessa.  Kehittämistä johdetaan kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet –yksikössä.

Näillä alueilla on myös paljon mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle.  Yritysten sijoittumisesta Lahden seudulle saa lisätietoja  Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecista, jonka ylläpitämälle LahtiBusinessRegion-sivustolle on linkki oikealla.

Aluehankkeiden joukossa on myös satama-urheilukeskus-hanke, jonka tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa urheilukeskuksesta Sibeliustalolle ulottuvaa virkistyksen, liikunnan, kulttuurin ja tapahtumien vapaa-ajan vyöhykettä.

 

 

Ranta-Kartanossa on aloitettu asfaltointityöthttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/ranta-kartanossa-on-aloitettu-asfaltointityötRanta-Kartanossa on aloitettu asfaltointityöt19.10.2017 13:00:00
Hulevesien käsittelyä tehostetaan Ranta-Kartanon alueellahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/hulevesien-käsittelyä-tehostetaan-ranta-kartanon-alueellaHulevesien käsittelyä tehostetaan Ranta-Kartanon alueella4.10.2017 7:00:00
Millainen reitti keskustasta satamaan?https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/millainen-reitti-keskustasta-satamaanMillainen reitti keskustasta satamaan?27.9.2017 11:00:00

Seuraa meitä