Siirry suoraan sisältöön

Kaavoitus

Asema- ja yleiskaavoilla järjestetään kaupungin alueiden käyttö ja rakentaminen. Kaupunkisuunnittelun tavoitteena on turvata sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä kehitys ja edellytykset hyvälle elinympäristölle.
Isä ja poika pyöräilemässä omakotitalojen ohitse Kerinkallion Mairenkadulla.

Lahdessa on vuosittain vireillä noin 60 asemakaavahanketta. Aloite asemakaavoille tai niiden muutoksille tulee kaupungilta tai yksityisiltä tahoilta. Asemakaavan muutosta voi hakea kaavahakemuksella. Hakemista ennen on kuitenkin syytä olla yhteydessä kaupunginarkkitehtiin.

Asemakaavoituksen lisäksi Lahdessa laaditaan jatkuvasti päivittyvää yleiskaavaa ja osayleiskaavoja, jotka ohjaavat yleispiirteistä maankäytön suunnittelua.

Tutustu kaavoitukseen ja osallistu

Vuosittain julkaistava kaavoituskatsaus esittelee vireillä olevat kaavatyökohteet. Kaavoitettavien kohteiden etenemisen seuraaminen onnistuu parhaiten kaavoituskohteet-sivulla. Kaavoitukseen voi osallistua sen eri vaiheissa: esimerkiksi kommentoimalla ajankohtaisia kaavoja eli kaavaluonnoksia tai nähtävillä olevia kaavaehdotuksia.
Voimassa olevat asemakaavat kaavamääräyksineen löytyvät Lahden kaupungin karttapalvelusta, kuten myös rakentamistapaohjeet.​

Tulevia tapahtumia

Rälssin alueen maisemoinnin asukastilaisuus
16.4.2019 klo 17 - 19, Jokimaan ravikeskus, 4. kerros, Jokimaankatu 6
Tule tutustumaan Rälssin maanvastaanottoalueen maisemointisuunnitelmiin ja kaavoituksen etenemiseen.

Ranta-Kartanon suunnitelmat esillä, Menoinfo
7.5.2019 klo 17.30, Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 4 C, auditorio
Osallistumalla saat viimeisimmän tiedon Ranta-Kartanon kehittämisestä ja kaavaehdotuksista.

Lahden suunta -työn asukasilta 
9.5.2019 klo 17.30, Nastopoli, Rakokiventie 2
Tilaisuudessa keskustellaan juuri valmistuneesta yleiskaavaluonnoksesta sekä kestävän kaupunkiliikkumisen ohjelmasta. Tervetuloa!

Seuraa meitä