Siirry suoraan sisältöön

Koulutus

Lahdessa on monipuoliset koulutusmahdollisuudet lukioista ja ammatillisesta koulutuksesta korkeakoulu- ja yliopistotutkintoihin asti.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/KoulutusSite/PublishingImages/Fellmannia_Koulutus-7.jpg
Lahdessa peruskoululaisia on kaikkiaan yli 11 200, joista kaupungin perusopetuksessa yli 10 300 oppilasta. Kaupungin esiopetuksessa lapsia on 1200.

Lukiolaisia Lahdessa on kaikkiaan yli 2 500, joista 2 200 kaupungin lukiokoulutuksessa.

Lahden ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelee vuosittain reilut 5 000 opiskelijaa. Ammatillisia opintoja voit suorittaa Koulutuskeskus Salpauksessa, Suomen Diakoniaopistossa, Lahden kansanopistossa ja konservatoriossa.

Lahti on yliopistokaupunki

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT on vahvistanut opetustaan Lahdessa. Maisteriopintoja voi suorittaa tekniikassa (DI) ja kauppatieteissä (KTM).

Niemen kampusalueella LAB-ammattikorkeakoulu ja yliopistot tekevät monialaista, kansainvälisen tason tutkimusta ja antavat opetusta. Yliopistoille yhteisiä teemoja Lahdessa ovat ympäristö ja kestävyys sekä yrittäjyys. LUT-yliopiston lisäksi Lahdessa voi opiskella Helsingin yliopiston ympäristöalan kandidaatti- ja maisteritutkinnot. Lahdessa opiskelee noin 6600 korkeakouluopiskelijaa.

Taideopintoja perusteista ammattiin

Avointa korkeakouluopetusta Lahdessa tarjoavat myös Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja Lahden kansanopisto. Kansanopistoissa voit harrastaa ja opiskella. Wellamo-opisto on Suomen suurin seudullinen kansalaisopisto.

Taide- ja muotoilukoulu Taika sekä Lahden musiikkiopisto antavat laajaa taiteen perusopetusta. Lahden konservatoriossa voit myös harrastaa musiikkia tai opiskella muusikon ammattiin.

Korkeakoulukirjastot tarjoavat tietoa

Korkeakoulukirjaston palvelut on suunnattu erityisesti Niemen kampuksen opiskelijoille, mutta kaikille avoimena kirjastona palvelee myös muita tiedonjanoisia. Kirjaston palvelevat NiemiCampuksen osoitteissa Mukkulankatu 19 ja Niemenkatu 73.

Korkeakoulukirjasto Industria löytyy osoitteesta Mukkulankatu 19, kampuksen toisesta kerroksesta. Kirjaston  tilat ovat D246 (Industria 1) ja C213 (Industria 2). Asiakaspalvelu on avoinna Industria 1:ssä ma-pe 8-18, lauantaisin käytössä on omatoimikirjasto 8-12.

Korkeakoulukirjasto Scientia on avoinna omatoimikirjastona ma-pe 8-16 ja löytyy osoitteesta Niemenkatu 73.