Siirry suoraan sisältöön

Kirjasto ja kulttuuri

Lahti on houkutteleva kulttuurikaupunki. Lahdessa järjestetään vuosittain satoja kulttuuritapahtumia, joihin tullaan läheltä ja kaukaa.
Lapsia juhlimassa.

Lahti on tunnustettu ja houkutteleva kulttuurikaupunki. Kaupunginteatterin musikaalit tuovat teatterin ystäviä Lahteen koko Etelä-Suomesta ja Sinfonia Lahti tuottaa elämyksiä alueen asukkaille ja kansallisesti sekä vie musiikkia maailmalle.

Kaupungin kulttuurilaitokset ja kirjasto tekevät monimuotoista yhteistyötä päiväkotien ja koulujen kanssa. Lahden kaupungin peruskoululaiset ja syksystä 2016 alkaen myös lukiolaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin kaupungin kulttuuriohjelman mukaisesti.

Kirjasto palvelee

Lahdessa on pääkirjasto, kahdeksan lähikirjastoa ja kaksi kirjastoautoa. Kolmessa omatoimikirjastossa voi asioida silloin kun itselle parhaiten sopii.

Teatterissa viihtyvät kaikenikäiset

Lahden kaupunginteatteri tarjoaa ennakkoluulotonta ja ajankohtaista ohjelmistoa kaikenikäisille katsojille. Uusi yhteisöllinen Avoin näyttämö tarjoaa erilaisia helposti lähestyttäviä tapoja tutustua teatteriin.

Lahden museot mobiiliajassa

Lahden museoihin kuuluvat Taidemuseo, Julistemuseo, Hiihtomuseo, Historiallinen museo ja Radio- ja tv-museo Mastola. Taidemuseo esittelee nykytaidetta ja omia kokoelmia vaihtuvissa näyttelyissä. Historiallinen museo tarjoaa monipuolisen kattauksen historiaa Lahden kartanossa. Julistemuseosta parhaiten tunnetaan kansainvälinen Julistetriennale.

Käytettävissä on myös uusia älylaitteilla toimivia mobiiliopastuksia; tutustu Hiihtomuseon mobiilioppaaseen! Oppaasta saat tietoa Lahden hiihtostadionin historiasta.   

Mobiiliopas

Museokaupasta löydät ajankohtaiset julkaisut, lahjat ja tuliaiset, lahtelaista designia sekä omista näyttelyistä tuotteistettuja tuotteita huokeaan hintaan. Museokaupan tuotteita voit ostaa nyt myös verkkokaupasta.

Museon verkkokauppa

Sinfonia Lahdessa on vetovoimaa 

Lahden kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti parantaa elämänlaatua ja tarjoaa elämyksiä klassisen ja viihdemusiikin konserteillaan. Orkesteri jatkaa myös kansainvälisesti näkyvää työtään.

Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo, joka tapahtumapaikkana ja konserttitalona kuuluu kansainvälisesti mitattuna maailman parhaimmistoon.

 

 

Malskille uusi omistaja ja LADin vuokrasopimus allekirjoitettuhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/malskille-uusi-omistaja-ja-ladin-vuokrasopimus-allekirjoitettuMalskille uusi omistaja ja LADin vuokrasopimus allekirjoitettu19.12.2018 10:30:00
Liikunta- ja kulttuurilautakunta 11.12.2018https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/liikunta-ja-kulttuurilautakunta-11-12-2018Liikunta- ja kulttuurilautakunta 11.12.201812.12.2018 8:00:00
Lahden kaupungin tunnustukset painija Arvi Savolaiselle ja käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulollehttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lahden-kaupungin-tunnustukset-painija-arvi-savolaiselle-ja-käsikirjoittaja-ohjaaja-timo-taulolleLahden kaupungin tunnustukset painija Arvi Savolaiselle ja käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulolle11.12.2018 15:15:00