Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalla, tukea työelämän alkutaipaleella ja apua haastavissa elämäntilanteissa. Nuorisotyötä tehdään monin eri tavoin myös kouluissa.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/NuorisopalvelutSite/PublishingImages/Nuorisopalvelut etusivunkuva.jpg

Nuorisotiloja ja toimintaa

Nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia järjestetään monipuolista vapaa-ajantoimintaa.  Nuorisopalveluiden kanssa toimintaa ja tapahtumia tuottavat monen kirjavat nuorisoyhdistykset ja nuorten harrasteryhmät. Tekemistä on tarjolla myös lomaviikoilla.

Nuorisotyötä koulussa

Nuorisotyöntekijät ovat mukana nuorten arjessa päivälläkin. Yläkoulujen oppilaat tuntevat oman koulun koulunuorisotyöntekijän ja teematapahtumien kautta tutuiksi tulevat myös nuorisotaloissa työskentelevät ohjaajat.

Nuorten työllisyyspalveluita

Työllisyyspalvelut auttavat nuoria parantamaan mahdollisuuksiaan työelämässä ja selkeyttämään koulutussuunnitelmiaan. Työllisyyspalveluiden kautta nuori voi päästä työkokeiluun, palkkatukityöhön tai oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi työpajoille tai yrityksiin.

Tukea haastavissa elämäntilanteissa

Haastavissa elämäntilanteissa oleville nuorille on tarjolla erityistä tukea. Apua saa kokonaisvaltaisesti esimerkiksi mielen hyvinvointiin, arjen sujumiseen tai päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa. Yksilöllistä tukea on tarjolla myös opiskelupaikkaa ja jatkosuunnitelmia vailla oleville nuorille.

Työharjoittelua opiskelijoille

Nuorisopalvelut tarjoaa nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoille erinomaiset puitteet suorittaa opintoihinsa liittyviä harjoittelujaksoja. Myös muille aloille suuntautuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun, kunhan vaan jakson tavoitteet ja nuorisopalveluiden tarpeet kohtaavat. Esimerkiksi media-alan harjoittelupaikka voi löytyä nuorisotiedotuksen parista ja kulttuurituottamista voi päästä harjoittelemaan Nuorisokeskukseen. Voit myös tarjota omaa opinnäytetyöideaasi tai tiedustella millaisia tarpeita opinnäytetyölle nuorisopalveluilla voisi olla.

Katso lisätietoja työharjoittelupaikan hakuohjeesta.

 

 

Sivistyslautakunnan kokous 19.4.2018https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/sivistyslautakunnan-kokous-19-4-2018Sivistyslautakunnan kokous 19.4.201820.4.2018 9:00:00
Tiistairekryssa yli sata avointa työpaikkaahttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/tiistairekryssa-yli-sata-avointa-työpaikkaaTiistairekryssa yli sata avointa työpaikkaa18.4.2018 4:20:00
Nuoret saavat kesäksi liikkuvan kohtaamispaikanhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/nuoret-saavat-kesäksi-liikkuvan-kohtaamispaikanNuoret saavat kesäksi liikkuvan kohtaamispaikan11.4.2018 4:15:00
Tule vaikuttamaan alueesi päiväkotien, koulujen ja nuorisotilojen tilaratkaisuihinhttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/tervetuloa-vaikuttamaan-oman-alueesi-päiväkotien-koulujen-ja-nuorisotilojen-tulevaisuuden-tilaratkaisuihinTule vaikuttamaan alueesi päiväkotien, koulujen ja nuorisotilojen tilaratkaisuihin10.4.2018 14:50:00

Seuraa meitä