Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalla, tukea työelämän alkutaipaleella ja apua haastavissa elämäntilanteissa. Nuorisotyötä tehdään monin eri tavoin myös kouluissa.
Nuori poika, pyöreät Lahti logolla varustetut lasit päässä. Päällä lukee vihreällä "nuoruus sallittu".
Nuorisotilat
Nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia järjestetään monipuolista vapaa-ajantoimintaa.  Nuorisopalveluiden kanssa toimintaa ja tapahtumia tuottavat nuorisoyhdistykset ja nuorten harrasteryhmät. Tekemistä on tarjolla myös lomaviikoilla.

 

Nuorisotyö koulussa

Nuorisotyöntekijät ovat mukana nuorten arjessa päivälläkin. Yläkoulujen oppilaat tuntevat oman koulun koulunuorisotyöntekijän. Teematapahtumien ja välituntivierailuiden kautta tutuiksi tulevat myös nuorisotiloissa työskentelevät ohjaajat.

 

Kulttuuria ja tapahtumia

Kulttuurisen nuorisotyön tavoitteena on nuorten ohjaaminen ja kannustaminen omaehtoiseen toimintaan. Tuemme nuorten omaehtoisia projekteja henkilökohtaisella ohjauksella ja avustuksilla. Lisäksi nuorisopalveluilla on nuorten projektien käyttöön muun muassa ääni- ja valotekniikkaa, tapahtumatelttoja ja soittimia. Nuorisotiloja voi saada maksutta käyttöön.
Nuorisopalveluiden omaa tapahtumatuotantoa ovat erilaiset nuorten konsertit, perhetapahtumat ja yhteistyötapahtumat muiden toimijoiden kanssa. Vuosittain Päijät-Hämeen alueella järjestetään seudullisesti Suomen Nuorisoseurat ry:n kanssa Nuori Kulttuuri -tapahtumia, jotka kokoavat nuoria kulttuurinharrastajia eri taiteen aloilta.

Nuorten työllisyyspalvelut
Työllisyyspalvelut auttavat nuoria parantamaan mahdollisuuksiaan työelämässä ja selkeyttämään koulutussuunnitelmiaan. Työllisyyspalveluiden kautta nuori voi päästä työkokeiluun ja palkkatukityöhön nuorten työllisyyspalveluiden toimialoille sekä yrityksiin. Apua saa myös oppisopimuspaikan etsintään.

Tukea haastavissa elämäntilanteissa

Haastavissa elämäntilanteissa oleville nuorille on tarjolla erityistä tukea. Apua saa kokonaisvaltaisesti esimerkiksi mielen hyvinvointiin, arjen sujumiseen tai päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa. Yksilöllistä tukea on tarjolla myös opiskelupaikkaa ja jatkosuunnitelmia vailla oleville nuorille.


Työharjoittelua opiskelijoille

Nuorisopalvelut tarjoaa nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoille erinomaiset puitteet suorittaa opintoihinsa liittyviä harjoittelujaksoja. Myös muille aloille suuntautuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun, kunhan vaan jakson tavoitteet ja nuorisopalveluiden tarpeet kohtaavat. Opiskelija voi tarjota omaa opinnäytetyöideaa tai tiedustella millaisia tarpeita opinnäytetyölle nuorisopalveluilla voisi olla.