Siirry suoraan sisältöön

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut tarjoaa tekemistä ja toimintaa vapaa-ajalla, tukea työelämän alkutaipaleella ja apua haastavissa elämäntilanteissa. Nuorisotyötä tehdään monin eri tavoin myös kouluissa.
Nuori poika.

Nuorisotiloissa eri puolilla kaupunkia järjestetään monipuolista vapaa-ajantoimintaa.  Nuorisopalveluiden kanssa toimintaa ja tapahtumia tuottavat monen kirjavat nuorisoyhdistykset ja nuorten harrasteryhmät. Tekemistä on tarjolla myös lomaviikoilla.

Nuorisotyötä koulussa

Nuorisotyöntekijät ovat mukana nuorten arjessa päivälläkin. Yläkoulujen oppilaat tuntevat oman koulun koulunuorisotyöntekijän ja teematapahtumien kautta tutuiksi tulevat myös nuorisotaloissa työskentelevät ohjaajat.

Nuorten työllisyyspalveluita

Työllisyyspalvelut auttavat nuoria parantamaan mahdollisuuksiaan työelämässä ja selkeyttämään koulutussuunnitelmiaan. Työllisyyspalveluiden kautta nuori voi päästä työkokeiluun, palkkatukityöhön tai oppisopimuskoulutukseen esimerkiksi työpajoille tai yrityksiin.

Tukea haastavissa elämäntilanteissa

Haastavissa elämäntilanteissa oleville nuorille on tarjolla erityistä tukea. Apua saa kokonaisvaltaisesti esimerkiksi mielen hyvinvointiin, arjen sujumiseen tai päihteidenkäyttöön liittyvissä tilanteissa. Yksilöllistä tukea on tarjolla myös opiskelupaikkaa ja jatkosuunnitelmia vailla oleville nuorille.

Työharjoittelua opiskelijoille

Nuorisopalvelut tarjoaa nuoriso- ja sosiaalialan opiskelijoille erinomaiset puitteet suorittaa opintoihinsa liittyviä harjoittelujaksoja. Myös muille aloille suuntautuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus työharjoitteluun, kunhan vaan jakson tavoitteet ja nuorisopalveluiden tarpeet kohtaavat. Esimerkiksi media-alan harjoittelupaikka voi löytyä nuorisotiedotuksen parista ja kulttuurituottamista voi päästä harjoittelemaan Nuorisokeskukseen. Voit myös tarjota omaa opinnäytetyöideaasi tai tiedustella millaisia tarpeita opinnäytetyölle nuorisopalveluilla voisi olla.

Katso lisätietoja työharjoittelupaikan hakuohjeesta.

 

 

Starttiviikko käynnistää taas nuokkujen toimintakauden!https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/starttiviikko-käynnistää-taas-nuokkujen-toimintakaudenStarttiviikko käynnistää taas nuokkujen toimintakauden!6.8.2018 10:30:00
Sivistyslautakunnan kokouksen päätösasiat 12.6.2018https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/sivistyslautakunnan-kokouksen-päätösasiat-12-6-2018Sivistyslautakunnan kokouksen päätösasiat 12.6.201813.6.2018 9:01:49
Palveluverkkotyössä tavoitteena on tukea lasten ja nuorten ehyttä koulupolkua sekä tehostaa tilankäyttöähttps://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/palveluverkkotyössä-tavoitteena-on-tukea-lasten-ja-nuorten-ehyttä-koulupolkua-ja-tehostaa-tilankäyttöäPalveluverkkotyössä tavoitteena on tukea lasten ja nuorten ehyttä koulupolkua sekä tehostaa tilankäyttöä8.6.2018 12:35:00
Lapsille ja nuorille tekemistä HarrasteLahti.fi -verkkopalvelusta https://www.lahti.fi/ajankohtaista/uutiset/lapsille-ja-nuorille-tekemistä-harrastelahti-fi-verkkopalvelustaLapsille ja nuorille tekemistä HarrasteLahti.fi -verkkopalvelusta 18.5.2018 11:50:00

Seuraa meitä