Siirry suoraan sisältöön

Perusopetus

Lapset opiskelevat.

Hyvää kesää!

Uusi lukuvuosi 2020 - 2021 käynnistyy keskiviikkona 12.8.2020. Ks. tarkemmat aloitusaikatiedot. 

_ _ _ 

Koronan aiheuttamiin huoliin ja kysymyksiin on tarjolla monipuolisesti tukea lapsille, nuorille, vanhemmille

_ _ _  _ 

Lahden perusopetuksesta lyhyesti

Perusopetuspalvelut huolehtivat Lahden kaupungin perusopetuksesta sekä koululaisten aamu-, iltapäivä- ja kerhotoiminnasta. Keskeisenä tavoitteena on huolehtia, että peruskoulun päättävästä ikäluokasta 98 % sijoittuu jatko-opintoihin. 

Peruskoululaisia on keskimäärin 10 300 kaupungin 25 peruskoulussa, joihin sisältyy myös ruotsin- ja englanninkielinen koulupolku: ruotsinkielinen koulu - Svenska skolan, englanninkieliset luokat, erityiskoulu sekä sairaalakoulu.  Opettajia ja avustajia on yhteensä 1020.

Perusopetuspalveluissa tehdään lasten ja nuorten moniammatillista hyvinvointityötä yhteistyössä varhaiskasvatus- ja nuorisopalvelujen kanssa. Yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa toteutetaan Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toimenpiteitä. Eri tavoin edistetään lapsiperheiden, lasten ja nuorten kuulemista kaikissa palveluissa.

Perusopetuksen järjestämiseksi kaupunki on jaettu kolmeen alueeseen: pohjoinen, eteläinen ja itäinen alue.

Varhaiskasvatuksen esiopetuksessa lapsia on 1200.


 

 


Tulevaisuuden palveluja ja palvelurakennesuunnittelua

Koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen palvelurakennesuunnittelua tehdään väestökehityksen, yleiskaavan, palvelutarpeen, tilojen yhteiskäytön sekä muuntojoustavuuden lähtökohdista ja yli toimialarajojen. 

Yhteystiedot