Siirry suoraan sisältöön

26.4.2016 11:55

Hennalan kilpailuun haetaan osallistujia

Lahden kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt järjestävät suunnittelukilpailun, jossa haetaan ilmettä ja rakennetta Hennalan entisen armeijan harjoituskenttäalueen rakentamiselle. 
Hennalan harjoituskenttä

​Kilpailuun valitaan viisi suunnittelutoimistoa tai työryhmää. Kiinnostuneet suunnittelutoimistot ja työryhmät voivat ilmoittautua viimeistään 13. toukokuuta.

Hennalan vanha kasarmialue sijaitsee 2–3 kilometrin päässä Lahden keskustasta sen eteläpuolella. Armeijan toiminta Hennalassa päättyi vuoden 2014 lopussa, ja koko alueen asemakaavoitus uuteen käyttöön on käynnissä. Nyt arkkitehtuurikilpailun kohteena on varsinaisen kasarmialueen länsipuolella oleva noin 30 hehtaarin laajuinen rakentamaton harjoituskenttäalue, joka on kokonaisuudessaan edelleen valtion omistuksessa.

Kilpailijoiden tehtävänä on laatia kilpailualueesta ideatasoinen suunnitelma, joka toimii visiona alueen tulevaisuudesta. Voittanutta suunnitelmaa tullaan käyttämään alueen asemakaavoituksen pohjana. Keskeinen kilpailutehtävä on ratkaista alueen kokonaisrakenne ja -mitoitus. Pääosa suunniteltavasta rakentamisesta on asuntoja, kokonaisrakennusoikeus on noin 100 000 kerrosneliömetriä. Alueen länsiosassa oleva Halkomäki säilytetään virkistysalueena ja ulkoilureittien suunnittelu alueelle on osa kilpailutehtävää. Alueen rakentaminen voi alkaa ensi vuosikymmenellä.

Suunnittelukilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Kiinnostuneet suunnittelutoimistot ja työryhmät voivat ilmoittautua julkisten hankintojen Hilma-palvelussa, missä on lisätietoja kilpailusta. Ilmoittautuminen päättyy 13.5.2016 ja osallistujien valinta tehdään seuraavalla viikolla. Kilpailuaika on 24.5–15.9.2016. Voittajan valinta tehdään syksyn aikana. Valinnan tekee tuomaristo, johon kuuluu Senaatti-kiinteistöjen, Lahden kaupungin ja SAFAn edustajia.

Lisätietoja kilpailun kotisivuilta. 

Lisätietoja:
Lahden kaupunki, maankäyttö ja aluehankkeet
projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, p. 044 416 3503

Senaatti-kiinteistöt
kiinteistökehityspäällikkö Olli Kantanen, p. 050 5400 805