Siirry suoraan sisältöön

29.6.2016 12:30

Avustettua pyöräilyä

Sähköavusteinen polkupyörä on erityisen hyvä kulkuväline Lahteen. Kaupungin ylämäet taittuvat kevyesti työvaatteissakin.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/KaupunginjohtajanBlogiSite/PublishingImages/myllyvirta_sahkopyorailee.jpg

Minulla on ollut tällä viikolla mahdollisuus käyttää sähköavusteista polkupyörää kaupungissa liikkumiseen. Miehinen mieli tuomitsee helposti tällaisen härvelin turhakkeeksi – eikö minulla muka ole voimaa polkea itse. Ensi kokemukset ovat kuitenkin tuoneet esille sähköpyörän hyviä puolia.

Lahdessa on asteittain parannettu pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta, mm. pyöräteitä ja säilytyspaikkoja. Tähän suuntaan jatketaan. Pyöräilyn hyödyt ovat moninaiset – säästetään katu- ja pysäköintitilassa, parannetaan ilman laatua ja edistetään terveyttä. Pyöräilyn suosio onkin selvässä kasvussa Lahdessa, samoin kuin monissa muissakin kaupungeissa.

Lahdessa pyöräilyn käytännön esteeksi todetaan usein, ja ihan syystä, Salpausselkä eli kaupungin monet mäet. Tämän hankaluuden sähköpyörä poistaa, eli sähköpyörä on erityisen sopiva kulkuväline juuri Lahteen. Esimerkiksi tänään aloitin työpäiväni käymällä Tapanilakodin vastaanottokeskuksessa. Ilman sähköpyörää olisin varmasti pohtinut kahteen kertaan, lähdenkö työvaatteissa polkemaan ensin ylämäkiä Tapanilaan ja sen jälkeen uutta nousua kaupungintalolle.

Kahden ja puolen päivän kokemuksella kehottaisin ennakkoluulottomaan asenteeseen sähköavusteisen polkupyörän suhteen. Sähköpyörä voi madaltaa kynnystä valita polkupyörä oman auton tai bussin sijaan. Hieman pitempikin matka taittuu vaivattomammin kuin kokonaan itse polkien.

 

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja

 
 

Kommentit