Siirry suoraan sisältöön

14.10.2016 14:20

Hyväksyvä lopputarkastus

Eilen ja tänään Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n johto ja asiantuntijat ovat käyneet läpi tulevana talvena Lahdessa pidettävien Hiihdon maailmanmestaruuskisojen järjestelyt.
FISin lopputarkastus

Kisoja on valmisteltu kiihtyvällä tahdilla kesästä 2012 alkaen, jolloin kisat Lahdelle myönnettiin. Valmistelujen aikana on käyty jatkuvaa vuoropuhelua Kansainvälisen hiihtoliiton kanssa. Eilisessä ja tämän päiväisessä lopputarkastuksessa (Final Inspection) on yhteisesti todettu, että valmistelut ovat edenneet hyvin; suorituspaikat ja muut järjestelyt ovat niin valmiita kuin niiden tässä vaiheessa, 131 päivää ennen kisoja, tuleekin olla.

Juhlakisat vahvistavat urheilukaupungin mainetta

Seitsemännet Lahdessa pidettävät maailmanmestaruuskisat ovat Lahden ja koko Suomen kannalta keskeisen tärkeät. Ne ovat erityiset juhlakisat, näkyvä ja luonteva osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Kisoilla jo sinänsä on merkittävä vaikutus Lahden talousalueen matkailutuloihin. Vielä tärkeämpää on vahvistaa Lahden alueen profiilia talviurheilun, laajemminkin urheilun ja talvitapahtumien keskittymänä.

Tulevaisuudessa kyse on kasvavassa määrin myös muista kuin hiihdon pohjoismaisista lajeista. Vaikutus ulottuu koko maakuntaan, Pajulahteen, Vierumäkeen ja Messilään, mutta muuallekin. Monimuotoinen tapahtumien, harrastusten ja matkailun kenttä on jatkossa yhä tärkeämpi osa aluetaloutta. Päijät-Hämeelle pääkaupunkiseudun läheisyys, pääkaupunkiseudun kanssa yhteinen lentokenttämme ja myös hyvät yhteyden itäänpäin avaavat paljon mahdollisuuksia.

Toiveissa hyvä lumitalvi

 MM-kisojen valmistelun viime vaiheet ovat nyt käsillä. Lipunmyynti on edennyt vähintäänkin odotetusti. Toivomme tietysti hyvää perinteistä lumitalvea. Samoin toivomme suomalaisten urheilijoitten menestyvän.

 Kisojen onnistuminen perustuu hyvin monien ihmisten työhön. Kymmenet ammattilaiset toteuttajayhtiö Lahti Eventsissä, Hiihtoseurassa ja kaupungin organisaatiossa ja yhteensä noin 3000 vapaaehtoista ovat ne, jota tekevät kisat. Kiitokset kaikille heille.

 Kisat ovat 22.2.-5.3.2017, lisätietoa saa osoitteesta lahti2017.fi/ohjelma - kaikki lahtelaiset paikalle!

Jyrki Myllyvirta

kaupunginjohtaja

 
 

Kommentit