Siirry suoraan sisältöön

5.9.2016 8:45

Lauantai oli elämää ja taidetta täynnä

Viime lauantai Lahdessa yhdisti monta asiaa. Kaupungintalon avoimet ovet ja puutarhajuhla houkutteli yli tuhat kävijää. Taidelauantai toi eri puolille kaupunkia lukuisan joukon tapahtumia. Ja illalla kaupunginteatteri avasi syksyn kautensa Vertigon ensi-illalla.

Viidennen kerran järjestetty Lahden kaupungintalon avoimet ovet oli tälläkin kerralla myönteinen tilaisuus tavata uusia ja vanhoja kaupunkilaisia, monia hiljan Lahteen muuttaneita, ja aika monia, jotka eivät olleet ennen kaupungintalossa käyneet. Kaupungintalon puistossa esiteltiin teltoissa kaupungin eri toimintoja ja palveluita. Nastolan aluejohtokunnan teltta erottui ponillaan ja vuohellaan, mutta kaikissa teltoissa käytiin hyvää keskustelua kaupungin tulevaisuudesta ja kaupunkilaisten toiveista. Kiitokset kaikille kaupungin edustajille hienosta mukanaolosta.

Taidelauantai oli monipuolinen osoitus kulttuurikaupunki Lahden voimasta. Tilaisuuksia oli kymmenissä paikoissa eri puolilla kaupunkia kaupungintalon puistosta kauppakeskus Karismaan ja Musiikkiopistosta Historialliseen museoon. Ohjelmaa oli erityyppistä musiikkia, teatteria, tanssia, maalausta ja maalauksia, runoja ja julisteita, katuruokaa, veistoksia ja koruja, ja niin edelleen. Moninaiset harrastajat ja yhteisöt olivat liikkeellä ammattilaisten lisäksi.

Monet tapahtumat jatkoivat iltaan. Kaupunginteatterin syyskauden avaus, toisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan sijoittuva Vertigo, rakentaa tiiviin jännityksen tarinasta, jossa yhdistyvät tämän- ja tuonpuoleinen, rakastuminen, korkean paikan kammo ja arvaamattomat käänteet. Samaan aiheeseen pohjautuu Hitchcockin samanniminen tunnettu elokuva.

Kaupunki ei ole ensisijassa katuja, taloja eikä hallintoa, vaikka niitäkin tarvitaan. Kaupunki on ihmisten kohtaamisia, aktiivisia ihmisiä, yhteisiä tekemisiä, kauppaa ja teollisuutta, yhdessä innostumista. Lauantaina tämä syksy alkoi kaikkien näiden osalta hyvissä tunnelmissa.

 

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja

 
 

Kommentit