Siirry suoraan sisältöön

26.4.2016 11:25

Lahdessa odotettavissa vihreän aallon katkoksia – valot liitetään uuteen keskusjärjestelmään

Lahden liikennevalojen ohjausjärjestelmää uusitaan. Työ aiheuttaa katkoksia väylien vihreisiin aaltoihin seuraavien 2–3 viikon aikana.

​Järjestelmän uusiminen etenee alueittain alkaen Etelä-Lahdesta kohti keskustan liikennevaloja, jotka siirretään uuteen järjestelmään viimeisenä. Vaikutuksia vihreisiin aaltoihin syntyy sitä mukaa, kun kojeet siirtyvät uuteen järjestelmään.

Katkokset vihreissä aalloissa johtuvat vanhan ja uuden järjestelmän eroista. Tähän asti käytössä olleesta Ec-Trak-keskusjärjestelmästä siirrytään nyt uuteen Omnia-järjestelmään.

-Uudessa järjestelmässä kiinni olevat kojeet saavat ajoituksensa Omniasta ja vanhassa järjestelmässä olevat Ec-Trakista, jolloin järjestelmien vaihtumiskohdassa sama kellonaikatieto ei kulje vierekkäisissä risteyksissä vaan aallon katkoksia on odotettavissa, kertoo kaupungin liikenneinsinööri Kristiina Kartimo.

Samaan aikaan Lahdessa saneerataan vanhoja ohjauskojeita, jotka liitetään suoraan uuteen järjestelmään. Näin on tehty muun muassa Saksalankadulla, jolla vihreä aalto katkeaa tällä hetkellä, koska saneeratut risteykset ovat uudessa järjestelmässä, kun taas muut risteykset ovat edelleen vanhassa järjestelmässä.

Vesijärvenkadulla liikennevalot ovat kokonaan pois käytöstä tällä viikolla Hämeenkadun ja Vapaudenkadun risteyksissä. Saneeraustyöt valmistuvat torstaina.

Liikennevalojen uuden keskusjärjestelmän Omnian toimittaa Swarco Finland Oy, joka myös tekee keskusjärjestelmän vaihtoon liittyvät työt.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki
liikenneinsinööri Kristiina Kartimo
kristiina.kartimo@lahti.fi, p. 050 559 4100

Omnia-keskusjärjestelmä
Swarco Finland Oy
Matti Korvenmaa, p. 040 864 1351