Siirry suoraan sisältöön

17.2.2017 14:30

Oppilaat tuottavat MM 2017 -kisafiidejä ELMO4ME-sovellukseen

Oppilaat ovat muun muassa laulamassa, laulu- ja tanssipartioissa, opastamassa lajittelua, haastattelemassa ja kuvaamassa, TET-jaksolla, avajaispäivänä toritapahtumassa ja kisa-alueelle.

​Perusopetuspalvelujen ELMO4ME-sovelluksessa on MM2017-kisojen ajan seurattavissa oppilaiden ja opettajien tuottamia kisafiidejä. Kisafiideissä on kisavideoita, kuvataidetöitä, haastatteluja ja muuta kisamateriaalia. Tuoreimpana siellä on oppilaiden haastattelemana maastohiihtäjä, parisprintin olympiavoittaja ja kaksinkertaisen MM-pronssimitalistin Sami Jauhojärven kuulumisia.  

Kisoissa oppilaat ovat muun muassa laulamassa, laulu- ja tanssipartioissa, opastamassa lajittelua, haastattelemassa ja kuvaamassa sekä TET-jaksolla.  Avajaispäivänä ke 22.2. alakoululaiset kokoontuvat toritapahtumassa ja marssivat kulkueena kisa-alueelle, jonne yläkoululaiset ja lukiolaiset saapuvat puoliltapäivin. Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät  saapuvat suoraan kisa-alueelle jo aamusta.

Kisoihin on valmistauduttu yhtenä perusopetuksen oppimiskokonaisuutena yhteistyössä kisaorganisaation kanssa. Mukana on myös lukiolaisia.  

ELMO4ME toimii puhelimella osoitteessa: http://app.e4m.fi/  Sovelluksen tarkoituksena on kannustaa oppilaita liikkumaan. Se sisältää erilaisia liikuntatiedotteita, kuten oppilaiden itse luomia välkkätapahtumia, urheiluseurojen tiedotuksia, hyviin elämäntapoihin kannustavia tsemppiviestejä. Starafiideissä nuorten esikuvat antavat hyviä neuvoja. Syksystä sovellusta on tehty tutuksi yläkouluikäisille.

Elmo4Me –palvelu on oppilasliittymä, joka rahoitetaan Liikkuva koulu -hankerahoituksella. Käyttö on käyttäjilleen maksutonta. Sovellus toimii kaikilla laitteilla, jotka ovat yhteydessä nettiin. Se on optimoitu puhelimelle, ja työn alla on myös tietokoneen selainversio. Elmosta voi tehdä pikakuvakkeen puhelimen aloitusnäytölle. 

Lisää oppilaiden tuottamaa kisamateriaalia löytyy myös pedanet-oppimisympäristöstä otsikolla Lahti MM2017: https://peda.net/lahti/lml

Lisätietoja:
- Lahden kaupungin sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut - ELMO4ME,  
Timo Aho, apulaisrehtori puh. 050 387 9636 / Kärpäsen peruskoulu 
- pedanet Lahti MM2017 –oppimisympäristö: https://peda.net/lahti/lml   
Timo Laine, apulaisrehtori, puh. 050 387 9656/ Ahtialan koulu 
- perusopetuksen MM-kisaosallistuminen   
Tiina Marttinen, ohjausryhmän puheenjohtaja, 044 716 1085 / Kariston koulun rehtori