Siirry suoraan sisältöön

17.2.2017 12:15

Rentoa raamatunlukua pääkirjastossa

Raamattu elää jokaiselle lukijalleen omalla tavallaan, sanovat Hannu Lehdeskoski ja Johanna Nurminen. He toivottavat sinut tervetulleeksi Raamattu-lukupiiriin pääkirjastoon.

Lahden kaupunginkirjasto ja Keski-Lahden seurakunta järjestävät kevään kuluessa yhteistyönä Raamattu-aiheisen lukupiirin. Lukupiiri kokoontuu Lahden pääkirjastolla kevään kuluessa torstai-iltaisin yhteensä viisi kertaa. Ensimmäinen kokoontuminen on 9.3. klo 18.

Raamattu on maailmankirjallisuuden klassikko, jonka merkitys myös suomalaiselle kirjalliselle kulttuurille on suuri. Mikael Agricola halusi saattaa Raamatun kaiken kansan ulottuville ja tuli samalla kehittäneeksi suomen kirjakielen.

Kulttuurihistoriallisen tason lisäksi Raamattu on monille myös uskonnollinen kirja. Uskonnollisen luonteensa vuoksi sitä tulkitaan usein etsien vahvistusta omalle uskolle. Luterilaisen uskon mukaan Raamattu on uskon perusta. Mitä uskolla tarkoitetaan tänään, onkin sitten monipolvisempi kysymys.

Raamattu elää jokaiselle lukijalleen omalla tavallaan. Joillekin se on kirjaimellista Jumalan sanaa, toisille ihmisten kirjoitusta heidän jumalakokemuksistaan. Kukaan ei voi sanoa, miten Raamattua luetaan oikein.

Lukupiirin tarkoituksena on antaa foorumi jakaa omaa käsitystään ja opetella kuuntelemaan toisella tavalla ajattelevia. Toinen painopiste on syventyä tuttuihin ja vieraampiinkin raamatunteksteihin raamattututkimuksen tulosten kautta.

Ryhmä on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille maailmankatsomukseen, uskontokuntaan ja vakaumukseen katsomatta. Vetäjinä toimivat pastori Hannu Lehdeskoski ja kirjastonhoitaja Johanna Nurminen.

Ilmoittautumiset 6.3. mennessä hannu.lehdeskoski@evl.fi, (p. 044 7191445) tai johanna.nurminen@lahti.fi (p. 044 4163523)