Siirry suoraan sisältöön

4.5.2017 0:00

Miltä tulevaisuuden kaupunki näyttää työpöydällä?

Uudessa blogissa vaihtuvat kirjoittajat avaavat Lahden suunnitteluun liittyviä aiheita.
kaupunkisuunnittelupeli

​Kaupunki ei ole sattumaa. Tämä on luxemburgilaissyntyisen arkkitehti Léon Krierin tunnettu siteeraus. Kaupungin suunnitteluun liittyy aina erilaisia visioita ja tavoitteita. Osaammeko kuitenkaan kertoa niistä tarpeeksi?

Esimerkiksi: Mihin suuntaan ja miksi Lahti on kulkemassa? Minkälaiset ajatukset ohjaavat Lahden kaupungin suunnittelua? Näistä pohdinnoista on saanut alkunsa Tulevaisuuden Lahti -blogi, jonka avaamme tällä kirjoituksella.

Jatkossa blogissa vaihtuvat kirjoittajat avaavat kaupunkimme suunnitteluun liittyviä aiheita kukin vuorollaan. Ääneen pääsevät siis suunnittelijat, jotka tarkastelevat kaupunkia arkielämän lisäksi työpöydillään. Estradi ja puheenvuoro voidaan luovuttaa vuorollaan myös muille kirjoittajille, joille kaupunkisuunnittelu on intohimo.

Blogi ei kuitenkaan toimi ilman lukijoitaan. Toivomme teistä lukijoista aktiivisia osallistujia. Keskustelu, palaute ja aihetoiveet blogikirjoituksille ovat kaikki valtavan tervetulleita! Pyrimme vastaamaan toiveisiin, joita voi jättää suoraan kirjoituksia kommentoimalla sekä esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä @LahtiKymp.

Aiheita on toki ehtinyt kertyä jo varastoon. Useamman tekyläisen* onkin kuullut puhkuvan aikaisemmin toimistotalon käytävillä: “tästä haluaisin kirjoittaa vaikka blogipostauksen!”. Blogi on jatkossa väline tähänkin ja uusi avaus vuorovaikutukseen.

Blogin seuraavassa kirjoituksessa yleiskaava-arkkitehti Johanna Palomäki kirjoittaa Lahden suunnasta.
 
*Tekyläiset eli teknisen ja ympäristötoimialan väki ovat laittaneet blogin alulle ja ovat sen vastuukirjoittajia.
 
Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija

 
 

Kommentit