Siirry suoraan sisältöön

26.1.2016 0:00

Aleksanterinkadun rakentaminen alkaa keväällä

Rakennussuunnitelma keskittyy Aleksanterinkadun katutilan järjestelyihin sekä pintarakenteiden uusimiseen.

​Lahden Aleksanterinkadun rakennustyöt alkavat ensi keväänä ja valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Aleksanterinkadun rakennussuunnitelma on laadittu välille Vesijärvenkatu–Rauhankatu.

-Rakennussuunnitelma valmistuu tällä viikolla, ja samalla käynnistyy urakoitsijan valintaprosessi, kertoo katupäällikkö Mika Lastikka Lahden kaupungilta.

Rakennussuunnitelma keskittyy Aleksanterinkadun katutilan järjestelyihin sekä pintarakenteiden uusimiseen. Aleksin kävelypainotteisuutta lisätään laajentamalla pohjoisreunan jalankulkualuetta niin sanotulla monikäyttöalueella, johon on varattu tilaa esimerkiksi tapahtumatoiminnoille sekä huolto- ja saattoliikenteelle.

Pintarakenteissa käytetään pyöräväylällä asfalttia ja jalkakäytävillä suomalaista graniittia ja betonikiviä. Ajoradalla säilytetään nykyiset punaiset noppakivet. Lopulliset kiveystyöt perustuvat maisema-arkkitehti Tommi Heinosen Mosaiikki-nimiseen suunnitelmaan.

Monikäyttöalueelle rakennetaan sähkön- ja vedenjakelumahdollisuus, ja Aleksin pohjoisreunan jalkakäytävä varustetaan sulanapitojärjestelmällä.

Myös Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun liittymäalueen korjaukset pääasiassa suojateillä toteutetaan hankkeen yhteydessä.

-Esteettömyys on ollut suunnittelun lähtökohta. Suunnittelutyön aikana on toimittu tiiviissä yhteistyössä alueen kiinteistöjen edustajien kanssa. Vuoropuhelu jatkuu aktiivisena, ja pyrkimyksenä on toimia edelleen niin, että haitat yksittäisten kiinteistöjen kohdalla ovat mahdollisimman lyhytaikaisia, Lastikka lupaa. 

Urakoitsija ohjeistetaan vaiheistamaan työsuorituksensa niin, että julkinen liikenne kadulla toimii kaikissa olosuhteissa.

Lahden kaupunginmuseo tekee urakka-alueella arkeologisia valvonta- ja kaivuutöitä kuten Toriparkin ja Torikadun yhteydessä.

Hankkeen kustannusarvio kaikkine töineen vuoden 2016 osalta on n. 3,4 miljoonaa euroa.


Lisätietoja

Lahden kaupunki

Katupäällikkö Mika Lastikka
 p. 050 63 891, mika.lastikka@lahti.fi

Projektinjohto

Sito Rakennuttajat Oy
 Projektipäällikkö Ville Holopainen
 p. 020 747 7389, ville.holopainen@sito.fi

Suunnittelu

Sweco Ympäristö Oy
 Osastopäällikkö Penelope Sala-Sorsimo
 p. 040 653 2709, penelope.sala-sorsimo@sweco.fi