Siirry suoraan sisältöön

11.4.2016 0:00

Aleksin rakennusurakka alkaa Rautatienkadulta

Aleksanterinkadun rakennusurakka on käynnistymässä välillä Vesijärvenkatu–Rauhankatu. Kaupunki järjesti asiasta tiedotustilaisuuden sidosryhmille maanantaina 11. huhtikuuta.

Rakennusurakka jakautuu kolmeen osa-alueeseen: katu-urakkaan, kaukolämpöurakkaan ja sähköverkko- ja valaistustöihin. Kaupunginmuseon arkeologian yksikkö seuraa kaivuutöitä.

Kaupunki toimii katu-urakan tilaajana, ja urakoitsijaksi on valittu työyhteenliittymä Aleksanteri, jonka osakasyrityksiä ovat EKT Infra Oy ja Läänin kuljetus. Sopimus urakoitsijan kanssa allekirjoitetaan valitusajan umpeuduttua huhtikuun puolivälissä. Kaukolämpötyön tilaajana toimii Lahti Energia Oy, ja sähköverkko- ja valaistustöiden tilaajana LE-Sähköverkko Oy.

Kaukolämpötyöt alkavat ensimmäisenä

Ensimmäisenä käynnistyvät kaukolämpötyöt, joihin valmistautuminen alkaa 18. huhtikuuta Rautatienkadulla Hämeenkadun ja Aleksanterinkadun välillä. Kaukolämpötyöt aiheuttavat jonkin verran liikenteen poikkeusjärjestelyjä huhti–toukokuussa.

Varsinainen katu-urakka alkaa huhti–toukokuun vaihteessa Rauhankadulta ja etenee kohti Torikatua. Torikadusta itään päin edetään kesäkuun alusta alkaen.

Aleksilla voi liikkua ja asioida koko urakan ajan

Rakennusurakka toteutetaan niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa kadunkulkijoille ja liikehuoneistoille.

-Joukkoliikenne toimii, Aleksilla pystyy kulkemaan ja asioimaan liikkeissä, markkinat ja muut tapahtumat voidaan järjestää katu-urakan aikanakin, lupaa kaupungin katupäällikkö Mika Lastikka.

Henkilöautojen läpikulkuliikennettä toivotaan urakan aikana mahdollisimman vähän, jotta joukkoliikenteen kulku on mahdollisimman sujuvaa.

Kiinteistökohtaisista kulkureittien muutoksista viestitään kiinteistöille hyvissä ajoin etukäteen. Sidosryhmille järjestetään säännöllisesti infotilaisuuksia. Sidosryhmien jakelulistalle voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia katupäällikkö Mika Lastikalle.

Aleksanterinkadun rakennusurakan on määrä valmistua marraskuun 2016 puolivälissä.

Lisätietoa

Lahden kaupunki
katupäällikkö Mika Lastikka
050 63 891, mika.lastikka@lahti.fi

Työyhteenliittymä Aleksanteri
vastaava työnjohtaja Santtu Vesterinen
040 554 3199, santtu.vesterinen@ektinfra.fi

Lahti Energia
rakentamispäällikkö Harri Mäki-Saari
044 751 224, harri.maki-saari@lahtienergia.fi