Siirry suoraan sisältöön

17.1.2019 8:40

Aurauskalusto vastaa lumipyryyn – kaikki alueet puhdistettuina perjantaiaamuun mennessä

Ennusteen mukaan lumisade jatkuu Lahdessa koko torstaipäivän iltaan saakka. Aurauskalusto on ollut toiminnassa varhaisaamusta alkaen sekä kevyen liikenteen väylillä että ajoneuvoliikenteen pääväylillä.

​Tämän hetken keliennusteen perusteella luomisade päättyy illalla klo 19:00–20:00, jonka jälkeen koko puhdistuskalusto lähtee liikkeelle. Alueet ovat puhdistettuina perjantaiaamuun mennessä.

Lahden eteläisen alueen kunnossapitoon lisäresursseja

Viime päivinä erityisesti Lahden eteläiseltä alueelta on tullut runsaasti palautetta talvikunnossapitoon liittyvistä ongelmista. Korjaustyöt on aloitettu yhteistyössä urakoitsijan kanssa heti ongelmien paljastuttua, ja urakoitsija on varannut torstain lumisateeseen kolme ylimääräistä työkonetta normaaliresurssien lisäksi.

Kolme urakoitsijaa tuottaa yleisten alueiden kunnossapitoa

Lahden kaupungin yleisten alueiden kunnossapitoa tuottaa kuluvan talven aikana kolme urakoitsijaa.

  • Keskusta-alueella toimii työyhteenliittymä V2, jossa on mukana VRJ Oy sekä Viherpalvelut Hyvönen Oy.
  • Lahden eteläisillä osilla mukaan lukien Jalkaranta sekä Niemi-Mukkula -alueella toimii YIT Rakennus Oy.
  • Nastolan alueella sekä Karisto-Ahtiala -alueella toimii Destia Oy.

Anna palaute palvelunumeroon

Talvikunnossapitoon liittyvän palautteen voi antaa palvelunumeroon 020 433 3600. Numerossa vastataan aina, ja palaute kirjataan niin, että se tavoittaa kunnossapitourakoitsijan sekä kaupungin kunnossapitovastuussa olevat valvovat viranhaltijat.

Ohjeista lapsia väistämään aura-autoa

Lahden kaupungin kunnossapidon henkilökunta on huomannut vaaratilanteita, kun leikkivät lapset piiloutuvat aura-autolta lumikasaan.

-Lumikasoja on nyt siellä täällä, ja kivahan niissä on leikkiä, mutta toivottavasti vanhemmat opastavat lapsia väistämään lumiauraa, sanoo projekti-insinööri Jani Tuhkanen.

Lisätiedot

katupäällikkö Mika Lastikka, p. 050 63891
projekti-insinööri Jani Tuhkanen, p. 050 5594 102