Siirry suoraan sisältöön

2.1.2020 13:35

Avustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen

Paikalliset liikuntaseurat voivat hakea avustusta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen kaupungin liikuntapalveluilta 31.1.2020 asti.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Lahden kaupungille 37 000 euron erityisavustuksen vähävaraisten perheiden 7 – 15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan perustoiminnan tukemiseen. Perustoiminnalla tarkoitetaan lasten ja nuorten viikoittaista harrastamista seuran ohjatussa liikuntatoiminnassa.

Avustuksen myöntämisen lähtökohtana on, että seuroihin saataisiin sellaisia uusia harrastajia, joille seuran maksut ovat toistaiseksi olleet kynnys lähteä harrastamaan. Tavoitteena on edistää liikunnan harrastusmahdollisuuksien yhdenvertaista ja tasa-arvoista saavutettavuutta.

Avustuksella mahdollistetaan paitsi vähävaraisten perheiden, myös syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastamista urheiluseurassa. Samalla haetaan myös uudenlaisia toimintamalleja liikuntaseuroihin.

Tuki ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Avustuksen käyttöaika on vuosi 2020. Avustus on haettavissa 31.1.2020 klo 15.00 asti. Sähköinen hakulomake.

Lisätietoja:
Jari Unelius, liikuntapalveluvastaava, p. 040 7029236
jari.unelius@lahti.fi