Siirry suoraan sisältöön

14.12.2018 10:30

Eteläinen sisääntulotie eli Uudenmaankatu aukesi tänään nelikaistaisena

Aukeankadun työnaikaista kiertoliittymää lukuun ottamatta käytössä on kaksi kaistaa molempiin suuntiin.

Valtatien 12 eteläinen kehätie -hankkeessa on Lahden eteläisen sisääntulotien parissa urakoitu viime kuukaudet mielissä lupaus avata liikenne nelikaistaisena jouluksi 2018.

- Aikataulu varmistui tänään torstaina, kun saimme tehtyä onnistuneesti Ajokadun ja Orimattilankadun liikennevalojen koekäytön. Liikennevalojen toimiminen tarkoitti sitä, että pystymme avaamaan Orimattilankadun ja Ajokadun työn alla olleet risteykset liikenteelle 2+2-kaistaisena torstain-perjantain välisenä yönä, kertoo Suomen Maastorakentajien Oskari Kela.

- Aukeankadun työnaikainen kiertoliittymä jää käyttöön vielä talven yli. Aukeankadun kohdalla töitä on hidastanut ennakoitua laajemmat johtosiirtotyöt. Aukeankadun-Patometsänkadun risteyksessä maanpinnan alla kulkee iso määrä johtoja, mm. hulevettä, vesijohtoja, viemäreitä, kaasuputkia ja valtava määrä sähkö- sekä tietoliikennekaapeleita. Suurin osa näistä johdoista on jouduttu siirtämään tai rakentamaan kokonaan uudelle reitille. Johtojen siirtotyö on ollut ennakoitua työläämpää ja vaatinut enemmän aikaa.

Onnistumisen takana monta tekijää

- Ennen kaikkea haluamme kiittää tienkäyttäjiä kärsivällisyydestä. Liikenne sujuu aina hieman takkuisemmin tietöiden aikana, ja viime viikkoina olemme tehneet useita muutoksia työnaikaisiin liikennejärjestelyihin, kun tietä on valmistettu käyttöönottoa varten, kertoo projektijohtaja Janne Wikström Liikennevirastosta

- Uudenmaankadun urakoitsija Suomen Maastorakentajat Oy on tehnyt valtavan rutistuksen nyt loppuvuodesta, jotta uudet liikennevalot ja kaistakapasiteetti päästään ottamaan käyttöön. Uudenmaankadulla liikenne sujuvoituu nyt huomattavasti, kun Aukeankadulta pääsee molempiin suuntiin kahta kaistaa pitkin ja liittymissä on uudet liikennevalot

Urakan loppuunsaattaminen ja viimeistelytyöt ensi kesälle

Uudenmaankadun viimeistelytöitä jatketaan alkukeväällä 2019. Silloin valmistuu myös Aukeankadun liikennevaloliittymä ja samalla työaikainen kiertoliittymä puretaan. Kokonaan urakka valmistuu kesäkauden 2019 aikana.

Lisätiedot

Projektijohtaja Janne Wikström, Liikennevirasto,
puh. 029 534 3600, janne.wikstrom@liikennevirasto.fi

Oskari Kela, Suomen Maastorakentajat Oy,
puh. 050 3803 125, oskari.kela@maastorakentajat.fi

Seuraa hanketta

www.liikennevirasto.fi/vt12letke
www.facebook.com/vt12letke
www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)