Siirry suoraan sisältöön

15.1.2019 10:35

Fazer investoi 40 miljoonaa euroa Lahteen

Fazer jatkaa liiketoimintansa kehittämistä ja investoi 40 miljoonaa euroa uuteen tuotantoon Lahdessa. Investointi tuo 30 uutta työpaikkaa.

​Investoinnilla Fazer vahvistaa edelläkävijyyttä lisäarvoa tuottavissa viljatuotteissa. Fazerin tiedotteen mukaan kasvipohjaiset ratkaisut kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän ja vastuullisuus trendinä jatkaa edelleen vahvistumistaan. Fazer kehittää liiketoimintaansa ja tuoteportfoliotaan kasvualue- ja kuluttajalähtöisesti. Fazer hakee kasvua Pohjois-Euroopasta ja valituista kansainvälisistä markkinoista. Lahden investointi tukee tätä suuntaa.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo, että Fazerin investointipäätös on mahtava uutinen koko alueelle. Samalla se vahvistaa Lahden kaupungin asemaa innovatiivisen ja vastuullisen liiketoiminnan keskuksena. Kaupunginjohtaja Timonen uskoo, että Fazerin uusi investointi herättää myös kansainvälistä kiinnostusta.

Investointi ajoittuu vuosille 2019-2020. Se tuo Fazerille Lahteen 30 uutta työpaikkaa, ja hanke tulee työllistämään myös välillisesti. Työt Fazerin Lahden tontilla käynnistetään mahdollisimman pian.

– Strategiamme mukaisesti kasvipohjaiset tuotteet ja ratkaisut ovat yksi keskeisistä kasvualueistamme. Haluamme olla edelläkävijä lisäarvoa tuottavissa viljatuotteissa ja panostamme uusien tuotantoteknologioiden ja ratkaisujen kehitykseen. Meillä on nyt käsissämme innovaatio, jolla uskomme olevan kiinnostusta myös Suomen ja Pohjoismaiden ulkopuolella, jopa globaalisti, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum. Tähän investointiin liittyy mielenkiintoisia uusia avauksia, joista kerromme lisää maaliskuussa, Vitzthum lupaa.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Fazer on investoinut toimintaansa yhteensä noin 195 miljoonaa euroa, joista 136 miljoonaa Suomeen.