Siirry suoraan sisältöön

11.1.2019 14:10

Hiihdon nuorten MM-kisat näkyvät Urheilukeskuksen alueella

Lahdessa järjestetään nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisat 20.-27.1.2019.  Kisojen aikana hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset.
Hiihtokilpailut

Lahdessa järjestetään nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisat 20.-27.1.2019. Kisat ja kisavalmistelut aiheuttavat rajoituksia Lahden Urheilu- ja messukeskuksen alueen latujen ja stadionin käyttöön maanantaista 14.1. alkaen. Alueella on rajoituksia aikavälillä 14. - 28.1.2019 kisajärjestelyn vuoksi.

14.1. - 18.1. varustetaan koko kisa-alueen suorituspaikkoja niin stadionilla kuin laduilla.  
- Kilpalatujen iltakäyttö on mahdollista vielä ma 14.1. ja ti 15.1. klo 16:n jälkeen.
- Keskiviikosta 16.1. alkaen koko kisa-alue stadionin ja latureittien osalta on suljettu kaikelta ulkopuoliselta liikenteeltä ja liikkujilta.  

Kisavalmistelujen aikana laduilla liikkuu kyseisenä aikana moottorikelkkoja, mönkijöitä ja latukoneita. Laduille laitetaan verkkoaitoja ja infokylttejä opastamaan alueella liikkujia toimimaan oikein. Opasteiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta vältytään mahdollisilta vaaratilanteilta ja vahingoilta.

Kisa-alueen purkutyöt jatkuvat maanantaihin 28.1. saakka. Myös purkutöiden ajan on alueella liikkuvien noudatettava erityistä varovaisuutta sekä kisajärjestäjien opasteita ja ohjeita. Osa suorituspaikkojen varustuksista jää paikoilleen 8.2. alkavia Salpausselän kisoja varten. Salppurin kisavalmistelut alkavat viikon kuluttua MM-kisojen päätyttyä eli maanantaina 4.2. Salpausselän kisajärjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Ladut

Kisojen aikana hiihtomahdollisuudet kaupunginosien eri latureiteillä ovat erinomaiset. Kuntoilijat pääsevät Tapanilan kuntoladuille hiihtämään parhaiten vanhan raviradan parkkialueelta. Latutietoa löytyy liikuntapalvelujen verkkosivuilta    
Kisaladut ovat vain kilpailijoiden käytössä ja ne on merkitty maastoon opastein.

Kilpalatukartat 

Liikenne ja parkkialueet

14. - 28.1.2019 kisajärjestelyn vuoksi
- Urheilukeskuksen alueella kannattaa varautua ruuhkiin. Kisajärjestäjät ja Lahden Liikuntapalvelut suosittelevat kulkemista julkisilla liikennevälineillä tai jalkaisin.
- Huoltoajo on sallittu ainoastaan erillisellä luvalla.
- Urheilukeskuksen P-alue (pääkatsomorakennuksen edessä) on suljettu.
- Suurhallin P-alue palvelee alueen käyttäjiä myös kisojen aikana.

Hyppyrimäet

- Hyppyrimäet HS70, HS100 ja HS130 ovat kisarakentamisen vuoksi 15.-17.1. suljettuina klo 9-17, mutta ilta-aikaan ne ovat normaalisti auki seuraharjoittelulle.  
- 18.-28.1.2019 hyppyrimäet ovat vain kisakäytössä ja muulta käytöltä kokonaan suljettu.
- Karpalon mäet ovat normaalisti avoinna harjoittelulle myös kilpailujen aikana.  

Muita palveluita

Kilpailujen aikana Urheilukeskuksen kaikki liikuntatilat ovat normaalissa vakiovuorokäytössä ja Lahden uimahallit palvelevat asiakkaita normaalien aukiolojen mukaisesti. Karpalon alueella toimii Lasten Lumipäivien rastipisteet kisaviikon aikana. 

Nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisat

Lisätietoja

Hiihdon nuorten MM-kisaorganisaatio, Lahti
kilpailupäällikkö Hannu Lehman, p. 045 631 3210

Lahden kaupungin liikuntapalvelut,
Markku Ahokas, liikuntapalvelupäällikkö, p. 044 416 3629​