Siirry suoraan sisältöön

26.4.2019 10:30

Huoltajien ja varhaiskasvatuspalvelujen käyttöön uusi yhteydenpitoväline Tieto Edu

Vapun jälkeen 2.5. alkaen huoltajat ilmoittavat lasten hoitoaikatarpeet sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot Tieto Edun mobiilisovelluksella tai webin kautta. Myös viestit ja kalenterimerkinnät ovat aiempaa helpommin luettavissa.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/VASU_taukojumppa_p.jpg

​Uusi yhteydenpitoväline on helppokäyttöinen ja huoltajille maksuton. Sen käyttömahdollisuus on ainoastaan varhaiskasvatuksessa olevan lapsen virallisilla huoltajilla. Jos huoltajilla ei ole mahdollisuutta käyttää sovellusta, niin siitä tulee olla erikseen yhteydessä lapsen varhaiskasvatuspaikkaan.  

Muksunetin käyttö jatkuu kuten ennenkin. Muksunetin kautta pääsee lukemaan myös lapsen varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmat.  

Varhaiskasvatuspalveluissa otetaan käyttöön Tieto Edun hoitoaika-, tiedote-, kalenteri- ja viestitoiminnot

Hoitoajat

  • Hoitoajat ilmoitetaan aina kokonaisina viikkoina. 
  • Seuraavan viikon hoitoajat tulee ilmoittaa aina edellisen viikon keskiviikon aikana. Tämän jälkeen hoitoajoista tai niiden muutoksista tulee olla yhteydessä lapsen varhaiskasvatuspaikkaan. 
  • Jokaiselle päivälle merkitään joko hoitoaikavaraus tai etukäteen suunniteltu lapsen poissaolo. Sovelluksen kautta voi ilmoittaa myös lapsen äkillisen sairaspoissaolon tai muun poissaolon. Kuluvaa päivää koskevat äkilliset ilmoitukset toivotaan entiseen tapaan lapsen ryhmän puhelimeen. 
  • Lapsen sovitut tunnit, esimerkiksi varhaiskasvatus 21-34t/vko antaa ylärajan hoitoaikavaraukselle. Sovitun tuntilaajuuden ylityksistä keskustellaan huoltajien kanssa erikseen.  

Tiedotteet ja kalenteri

Sovelluksen tiedotteet-toiminnon kautta huoltaja voi lukea Muksunetin tiedotteet mobiilisovelluksessa. Sovellus lähettää myös ilmoituksen, kun uusi tiedote on julkaistu. Tiedotteissa voi olla mukana kuvia, liitetiedostoja ja linkkejä.  

Kalenteri-toiminnon kautta huoltaja voi seurata Muksunetin pääsivun kalenteria, johon lapsen varhaiskasvatuksen henkilökunta kirjaa tärkeitä lapsiryhmän tapahtumia.  

Huoltaja voi varata tämän toiminnon kautta keskusteluajan varhaiskasvatuksen työntekijän kanssa. Lapsen ryhmän henkilökunta tiedottaa huoltajia, koska aikoja on varattavissa.  

Viestit

Viestit tarjoaa uuden kanavan myös varhaiskasvatuksen ja huoltajan välisille yhteydenpidolle ja viesteille. Viestit voivat sisältää myös liitteitä. Jos asiassa odotetaan vastausta nopeasti, niin yhteydenottoa toivotaan ensisijaisesti suoraan lapsen ryhmän puhelimeen.  


Huoltajille on tiedotettu uuden sovelluksen käyttöönotosta sekä toimitettu ohjeet kirjautumisesta ja tunnistautumisesta. Tieto Edun mobiiliversiota voi käyttää Android ja IOs laitteissa ja web version käyttöön suositellaan joko Chrome- tai Firefox-selainta. Tieto Edu on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  

Päiväkotien henkilöstö ja perhepäivähoitajat neuvovat tarvittaessa uuden sovelluksen käyttöönotossa. 

Lisätiedot

Lahden kaupunki, Sivistyksen palvelualue, Varhaiskasvatuspalvelut
palvelupäälliköt
Suvi Ruusunen, p. 050 539 1651 ja
Leena Miettinen, p. p. 040 700 2340
Tieto Edu -mobiilisovelluksen asennusohje