Siirry suoraan sisältöön

3.10.2018 16:00

Jalkarantaan, Kytölään, Nikkilään? Haettavana 38 uutta tonttia

Syksyn uudet omakotitontit ovat haettavissa lokakuun ajan. Uusia tontteja on Jalkarannassa Tapanilakodin alueella sekä Kytölässä ja Nikkilässä.
Tapanilakodin alueella 20 uutta tonttia

​Uusia tontteja on yhteensä 38

3 kpl Nikkilän Ailinkadun varrella

15 kpl Kytölänmäellä Häkiläkadun ja Kytölän Selkätien varrella

20 kpl Jalkarannassa Tapanilakodin alueella Sammalsuonkadun varrella

Tontit ovat haettavissa sähköisessä hakupalvelussa 31.10. klo 15 saakka. Tontit luovutetaan laittamalla hakijat pistejärjestykseen, paitsi Tapanilakodin alueen 12 tontin tarjouskilpailussa. Pisteytykseen vaikuttavat perheen koko ja ikäjakauma sekä hakijan bruttotulot. Tonttien keskikoko on 953 m2 ja rakentamaan pääsee 1.6.2019 alkaen. Nikkilän tontit ovat heti rakennettavissa.

Tapanilakodin alueen tonteista saa tarjota

Tapanilakodin tontit sijaitsevat puistomaisella alueella noin kolmen kilometrin päässä ydinkeskustasta. Tontit tulevat Sammalsuonkadun varteen Salpausselän retkeily- ja ulkoilualueiden välittömään läheisyyteen. Alueella on suojellut päiväkoti- ja vanhainkotirakennukset. Jalkarannan monitoimitalo Jalo sijaitsee 300 metrin päässä. Alueelle tulee 20 omakotitonttia ja yksi rivitalotontti.

Jalkarannan tonteista puistoon rajoittuvat 12 tonttia luovutetaan tarjouskilpailulla. Tonttien pohjahinta on 60 000 €/tontti. Tarjouksen voi tehdä useammasta tontista, mutta yksi tarjoaja voi saada vain yhden tontin. Tarjouskilpailun tontit myydään korkeimman tarjouksen antaneelle. Tarjoukset tehdään sähköisesti.

Kytölänmäen ja Nikkilän tontit

Kytölänmäen Häkiläkadun ja Kytölän Selkätien varrella on haettavissa 15 uutta tonttia. Tontit täydentävät Kytölänmäen omakotialuetta itään päin. Alueelta on matkaa keskustaan noin viisi kilometriä ja Holman kauppakeskukseen noin kolme kilometriä.

Nikkilän kolme tonttia ovat heti rakennettavissa. Tontit ovat Ailinkadun varrella ja alueelta on Liipolan monitoimitalolle matkaa noin 1,6 kilometriä ja Launeen kirjastolle kaksi kilometriä. Nikkilän asuinalue on rakentunut sotien jälkeen ja tiivistynyt 1980-luvulla asemakaavoituksen seurauksena.

Hakemukset 31.10. mennessä

Tontteja voi hakea sähköisen hakupalvelun kautta. Palvelussa täytetään hakulomake, jonka perusteella hakemukset pisteytetään.

Tontteja voi myös hakea tulostettavalla hakemuslomakkeella, jonka saa verkkosivuilta tai Lahti-Pisteestä. Hakemus tulee palauttaa 31.10.2018 kello 16 mennessä Pääkirjaston aulan Lahti-Pisteeseen tai klo 15 mennessä Nastolan Pekkalantie 5:n Lahti-Pisteeseen.

Sähköisestä hakupalvelusta löydät lisätietoa (mm. pinta-alat, rakennusoikeudet, tonttikartat) tonteista.

Lisätiedot, luovutusehdot, hinnat ja hakemuslomakkeet