Siirry suoraan sisältöön

21.6.2016 15:20

Jalon toisen kerroksen tiloissa uusitaan lattiapäällysteitä

Korjaustoimenpiteet valmistuvat elokuussa koulutyön alkuun mennessä ja ne tehdään takuutyönä.

Jalkarannan monitoimitalo Jalossa tehdään korjaustoimenpiteitä koulun kesäloman aikana.​

Yhteistyössä urakoitsijan kanssa sovittuina toimenpiteinä uusitaan koulun hajuhaittoja aiheuttanut teknisen työn tilan kumilattiapinnoite. Lisäksi ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä vaihdetaan toisen kerroksen muovimattoa niiltä alueilta, joissa oli mitattu kohonneita materiaalipäästöjä. Uusi matto on päästövapaata materiaalia. Henkilökunnan taukohuone laatoitetaan.

Lisäksi kesän aikana tehostetaan tuuletusta kalusteiden ja varusteiden päästöjen poistamiseksi.

Korjaustoimenpiteet valmistuvat elokuussa koulutyön alkuun mennessä ja ne tehdään takuutyönä. Kohteen rakennustöillä on viiden vuoden takuu.

Näihin korjaustoimenpiteisiin päädyttiin, kun kevään kuluessa tehdyissä tutkimuksissa todettiin normaalia korkeampia kosteuspitoisuuksia toisen kerroksen lattian pintamateriaalin alapuolelta. Sisäilman VOC-mittauksissa ei löytynyt normaalista poikkeavia pitoisuuksia, mikä olisi selittänyt henkilökunnan oireilun. Näytteitä otettiin kattavasti ympäri monitoimitaloa.

Tutkimuksiin ryhdyttiin keväällä, kun Jalossa koettiin sisäilmaoireilua ensimmäisen puolen vuoden aikana sen käyttöönotosta. Jalkarannan monitoimitalo Jalo otettiin käyttöön syksyllä.

Toimenpiteistä tiedotetaan tänään tiistaina henkilökunnalle ja huoltajille Wilma-palvelun kautta.


Lisätiedustelut

Lahden Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä puh. 050 65 861 
projektipäällikkö Tomi Tenhunen, puh. 044 716 1976

NCC Suomi Oy, rakennuspäällikkö Jarmo Saviranta, puh. 050 358 7134

Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
Jalkarannan koulun rehtori ja monitoimitalo Jalon toiminnanjohtaja Joni Luuri, puh. 050 398 5330.

_ _ _ _
INFO
Jalkarannan Monitoimitalo Jalossa toimivat Jalkarannan koulu, päiväkoti, alle kouluikäisten kerhotoiminta, kirjasto, oppilas- ja kouluterveydenhuoltopalvelut sekä Lahden Aterian palvelukeittiö. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Jalkarannan koulussa 1-6 luokkalaisia on 325. Jalkarannan päiväkodissa toimii kymmenen lapsiryhmää, lapsia yhteensä 170.