Siirry suoraan sisältöön

12.2.2019 14:30

Joutjärven nuorisotalo peruskorjaustarpeessa

Kevään kuluessa jatketaan nuorisotalon käyttöä turvaavia toimenpiteitä. Toiminnan väistötilavaihtoehtojen selvittäminen on käynnistetty.

​Lahden Tilakeskus on teettänyt Joutjärven nuorisotaloon korjaustarveselvityksen rakennuksen kunnon määrittämiseksi. Tutkimusten tulosten perusteella korjaustarve on laaja eli peruskorjaustasoa. Tutkimuksessa havaittiin muun muassa mikrobivaurioita ulkoseinärakenteista otetuista materiaalinäytteissä.  

Tutkimuksessa havaituilla puutteilla ja vaurioilla saattaa olla vaikutusta sisäilman laatuun heikentävästi. Tilojen käytöstä voi aiheutua terveyshaittaa, mutta tilojen käyttöä ei ole kuitenkaan rajoitettu terveysvalvonnan tekemän altistumisolosuhdearvion perusteella.  

Käyttöä turvaavana toimenpiteenä rakennus on saatettu ylipaineiseksi. Ylipaineistuksen avulla minimoidaan mahdollisesti rakenteiden kautta tulevan korvausilman määrää. Lisäksi tiloihin on toimitettu ilmanpuhdistimia. Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on muutettu käymään täydellä teholla 24/7.  

Nuorisotalossa tehdään lisäksi ylimääräinen perussiivous pölykertymien vähentämiseksi. Toimenpiteiden tarkoituksena on turvata toiminta kuluvan toimintakauden loppuun.  

Lisätiedot
Lahden kaupunki
Lahden Tilakeskus, sisäilma-asiantuntija Jussi Hietala, p. 044 482 6222                   
Nuorisopalvelut, nuorisotoimenjohtaja Jouni Kivillahti, p. 050 518 4492
Nuorisotiloja ja toimintaa