Siirry suoraan sisältöön

21.3.2019 10:30

Käynnissä hakuaika koululaisten kesätoimintaan ja alle kouluikäisten kerhotoimintaan

7–10 –vuotiaat lahtelaiset koululaiset voivat hakea kesätoimintaan sekä 3–6 –vuotiaat maksuttomaan kerhotoimintaan. Hakuaika kumpaankin jatkuu perjantaihin 19.4.2019 klo 15 asti.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/Kes%C3%A4toiminta_draama2018.jpg

​Kesätoimintaa 7–10 -vuotiaille lahtelaisille koululaisille   

Kesätoiminta on ohjattua loma-ajan toimintaa ja se ajoittuu kesäkuun kolmelle ensimmäiselle viikolle. Toimintaan voi ilmoittautua yhdeksi tai useammaksi viikoksi. Lapset valitaan kesätoimintaan ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Loviisanpässin kerhon järjestämän kesätoiminnan teemoja ovat luonto, liikunta, seikkailu ja Vesijärvi. Kerhossa nautitaan kesästä satoi tai paistoi, pelataan monenlaisia pelejä ja retkeillään kiinnostaviin kohteisiin lähelle ja kauas. Teemoittain vaihtuva toiminta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia työtapoja ja materiaaleja.

Toiminnasta perittävä maksu on 40 € / viikko. Maksu sisältää lounaan, välipalan ja toiminnanohjauksen. Kesätoiminnassa mukana olevat lapset on tapaturmavakuutettu. Maksusta ei voi hakea vapautusta tai huojennusta.

Maksuttomat kerhot alle kouluikäisille

Alle kouluikäisten kerhotoimintaa järjestetään aamu- ja iltapäivisin. Perheille maksuton kerhotoiminta on tarkoitettu 36 -vuotiaille kotona oleville lahtelaisille lapsille vaihtoehtona kunnalliselle varhaiskasvatukselle.

Lahdessa sivistyspalvelut haluaa maksuttomalla kerhotoiminnalla tehdä vaihtoehdon perheille tutuksi. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja osallisuutta sekä edistää niin lasten kuin perheiden hyvinvointia. Toiminta on suunnitelmallista varhaiskasvatusta.

Kerhotoimintaa tarjotaan viidessä eri kaupunginosassa: Jalkarannan kerhossa, Mukkulassa Tanssimäen kerhossa, keskustan alueella Loviisanpässin kerho, Kiveriössä Hirsimetsän kerho ja Launeella Perhepuiston kerho. Tutustu kerhoihin.  

Kerhopaikkoja on yhteensä 148, täyttöaste vaihtelee kuukausitasolla. Parhaillaan haussa on toimintakauden 2019 – 20 kerhopaikat. Myös kuluvan kauden 2018 - 19 kerhoissa on vielä tilaa, kerhopaikkaa kannattaa tiedustella suoraan kerhoista.  

Kiinnostuneita perheitä ja myös isovanhempia kutsutaan tutustumaan kerhotoimintaan

Lahti-Pisteellä, Kirkkokatu 31 kerhotoiminnan ohjaajat ovat vuorollaan kertomassa toiminnasta:

ke 3.4.19 klo 9 - 11 ja klo 14 - 16
ke 10.4.19 klo 15 - 17
ma 15.4.19 klo 10 - 13  

Koululaisten kesätoiminnan ja alle kouluikäisten kerhotoiminnan järjestää ja toteuttaa Lahden kaupungin sivistyksen palvelualue, Lasten ja nuorten kasvun vastuualue.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet

www.lahti.fi > Palvelut > Perusopetus > Kesätoiminta

www.lahti.fi > Palvelut > Varhaiskasvatus > Kerhot alle kouluikaisille

Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue
kerhotoiminnan ohjaaja Birgitta Grönholm, 050 383 6443