Siirry suoraan sisältöön

28.9.2016 9:00

Kahdeksan kysymystä taloudesta

Lahtelaisten näkemys kaupungin talouden hoidosta on tärkeä päätöksentekijöille. Kahdeksan kysymystä taloudesta ovat vastattavana 5. lokakuuta asti Porukka-sovelluksessa ja Lahden kaupungin verkkosivuilla.
Lahden kaupunki ilmasta.

​Lahden vuosibudjetti on noin 840 miljoonaa euroa. Kaupungin tavoitteena on, että tulot ja menot ovat tasapainossa. Jos nykyinen palveluiden taso halutaan säilyttää vuonna 2017 ja toteuttaa suunnitteilla olevat investoinnit, painuu kaupungin budjetti 5,3 miljoonaa euroa tappiolle. Viiden miljoonan euron säästöt pitäisi toteuttaa maksuja korottamalla tai palveluja leikkaamalla tai sitten karsia investointeja.

Tasapainoista budjettia haetaan yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa

Kysymme Porukka-sovelluksessa ja kaupungin verkkosivuilla muun muassa olisivatko asukkaat valmiita maksamaan hieman enemmän esimerkiksi pysäköinnistä tai jätehuollosta. Jos vuonna 2017 on turvauduttava veronkorotuksiin, korottaisivatko lahtelaiset ennemmin kiinteistö- vai tuloveroa? Kyselyssä kartoitetaan myös, mitä suunnitelmissa olevia investointeja kaupunkilaiset pitävät tärkeinä. 

Kahdeksan kysymystä taloudesta -kyselyn tarkoitus on avata ja herättää keskustelua. 

Avoin keskustelutilaisuus Lahden taloudesta ja tulevaisuudesta

Lahtelaiset ovat tervetulleita keskustelemaan taloudesta ja kaupungin tulevaisuudesta 11.10. klo 18 FellmanniaCampukselle. Tilaisuudessa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta esittelee ehdotuksensa vuoden 2017 talousarvioksi.