Siirry suoraan sisältöön

19.12.2018 14:20

Kampusraitti on nyt avattu

Niemeen Mukkulankadun ja Niemenkadun välille on valmistunut Kampusraitti. Raitti on kävely- ja pyöräilyväylä, joka yhdistää kaksi kampusrakennusta ja on osa kaupungin kevyen liikenteen verkostoa. Raitin virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 9. tammikuuta klo 17. alkaen raitilla.
Ihmisiä kävelemässä Niemen Kampusraitilla.

Kampusraitti on runsaan 600 metrin pituinen jalankulku- ja pyöräilyväylä Mukkulankadun ja Niemenkadun välillä. Raitti alkaa Aniankadun ja Niemenkadun liittymästä ja jatkuu junaradan pohjoispuolitse Mukkulankadulle. Raitti on nyt avattu käyttäjille, loput istutukset ja muut viimeistelytyöt tehdään keväällä lumien sulettua.

Niemessä toimivien Lahden ammattikorkeakoulun ja yliopistojen opetus tapahtuu kahdessa rakennuksessa, Mukkulankatu 19:ssa IskuCenterissä sekä Tiedepuistossa Niemenkadun varrella. Näiden välillä ei aiemmin ollut kävelijöille ja pyöräilijöille muuta suoraa kulkuyhteyttä kuin oikopolku rautatiealueen kautta.  Kaupunki teki kaavamuutoksen ja hankki valtiolta maa-alueen käytöstä poistettujen raiteiden alueelta.

Paikkaan suunniteltiin ja rakennettiin Kampusraitti, jossa on erilliset väylät kävelijöille ja pyöräilijöille. Raitin yhteyteen on tehty levennyksiä, joissa on kuntoilulaitteita ja oleskelupaikkoja.  Kampusten lähellä on toistaiseksi vain vähän viheralueita ja muita ulko-oleskelutiloja.  Kampusraitin varrella on nyt paikkoja jatkaa opiskelua tai kokoontua vapaa-aikana.  Raitti on myös osa kaupungin pyörätieverkostoa ja kaikkien kaupunkilaisten käytössä. Raitin pohjoispuolelle Mukkulankadun puoleiseen päähän on kaavoitettu Kampuspuisto, jonka suunnittelu on alkamassa.  Puiston viereen on mahdollista rakentaa opiskelija-asuntoja, joiden alustava suunnittelu on jo käynnissä.

Kampusraitin avajaiset

Kampusraitin avajaisia vietetään keskiviikkona 9. tammikuuta klo 17. alkaen raitilla ja kampuksilla. Avajaisjuhlallisuudet tapahtuvat ulkona Kampusraitilla lähellä Mukkulankatua. Avajaispuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau.

Paikalle pääsee kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla. LSL:n busseilla numerot 13, 31, 32 ja 40 pääsee hyvin paikalle, busseilla tulijoiden kannattaa jäädä pois Iskun pysäkillä. Kampusalueilla on vain rajoitetusti pysäköintitilaa. Tilaisuus on avoin opiskelijoiden lisäksi kaikille kaupunkilaisille, tervetuloa!

Lisätietoja

projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, pirkko-leena.jakonen (at) lahti.fi