Siirry suoraan sisältöön

13.5.2016 13:40

Kansainvälistä yhteistyötä ja maiden välisiä musiikkisiltoja Lotilan musiikkiluokilla

Lotilan koulun ja Tallinnan 21. koolin viidesluokkalaisilla kuorolaisilla on Lahdessa muutamia yhteisesiintymisiä

Musiikki yhdistää ihmisiä. Kuluvan lukuvuoden aikana Lotilan koulun kuorolaisia on vieraillut ulkomailla konsertoimassa muun muassa Espanjassa, Virossa ja Itävallassa. Ensi viikolla koulun kuorolaisia esiintyy paitsi Lahdessa myös leirikoulun yhteydessä Italiassa Riminillä. 


Lotilan koulun ja Tallinnan 21. kool -ystävyyssuhteisiin liittyen viidesluokkalaisilla kuorolaisilla on Lahdessa muutamia yhteisesiintymisiä. Maanantaina 16.5. klo 14.30 kuorolaisia voi kuulla parin laulun verran Lanun aukiolla. Kuorolaiset jatkavat siitä kaupunkisuunnistukseen. Tiistaina 17.5. klo 17 viidesluokkalaisten 55 laulajan kuoro laulaa viron kielellä Sokos Lahdessa talon 60-vuotisjuhlaviikkojen kunniaksi. 


Varsinainen Lahti-Tallinna -ystävyyskonsertti järjestetään kutsuvieraskonserttina  Lotilan koululla maanantaina 16.5.  Konsertissa esiintyy Lotilan 5. luokkien kuoro yhdessä Tallinnan musiikkiluokkalaisten kanssa. Koululla vierailee tuolloin myös Viron suurlähetystön apulaispäällikkö Vahur Soosaar ja kulttuurineuvos Anu Kippasto. Samat lapsikuorot ovat aiemmin esiintyneet Suomen suurlähetystöllä Tallinnassa.


Itävallan  kansainvälisessä Franz Schubert –kuorokilpailussa Lahden musiikkiluokkien lapsi- ja nuorisokuoro Laulupuu lauloi kolmen kultaisen leiman luokitukseen ja sai toisen kuoron ohella korkeimman arvostelun omassa luokassaan. Tämän myötä kuoro pääsi jatkamaan Grand Prize –loppukilpailuun ja sijoittui neljän parhaan joukkoon. Loppukilpailussa paremmuudesta kisasivat lapsi- ja nuorisokuorot, mies- ja naiskuorot, sekakuorot ja lauluyhtyeet. Voiton vei norjalainen aikuiskamarikuoro Bocca.


Lisätiedustelut 

Lahden kaupungin sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
Lotilan koulu 
Mia Kiiski, apulaisrehtori, 050 387 9754
Kati Pennanen, rehtori, 050 383 6510