Siirry suoraan sisältöön

19.10.2016 16:20

Kaupungin hissiavustus etenee myönteisesti

Tekninen ja ympäristölautakunta päätti kokouksessaan 18. lokakuuta osoittaa vuoden 2017 talousarvioonsa 50.000 euron määrärahan hissiavustusten myöntämistä varten.

​Edellytyksenä on että kaupunginvaltuusto tekee myöhemmin syksyn aikana periaatepäätöksen Lahden kaupungin hissiavustuksen käyttöönotosta. Aloitteet kaupungin hissiavustuksen myöntämisestä ovat tehneet kaupunginvaltuutettu Marja-Leena Taavila sekä Kiinteistöliitto Päijät-Häme.

Lautakunta esittää, että hissin rakentamiseksi hissittömiin kerrostaloihin myönnettävä avustus on enintään 10 prosenttia, ja että se myönnetään samoille kohteille ja samoin perustein kuin ARA:n myöntämä hissiavustus. Yksityiskohtaiset myöntämisperusteet päättää tekninen ja ympäristölautakunta.

Lahdessa on 1300 hissitöntä porraskäytävää eli joka toinen kerrostalo on hissitön. Tavoitteena on, että jokainen voisi asua mahdollisimman pitkään omassa asunnossaan. Hissin arvioidaan pidentävän ikäihmisen omassa kodissa asumista 6-8 vuotta.

Mikäli kaupunginvaltuusto tekee asiassa myönteisen päätöksen, voidaan hissiavustuksia myöntää vuoden 2017 alusta alkaen.

Lisätietoja:

Asuntoasiainpäällikkö Ari Juhanila
p. 050 559 4061, ari.juhanila(at)lahti.fi