Siirry suoraan sisältöön

21.1.2019 10:00

Kaupunginhallitus keskustelee maahanmuuttajatilanteesta

Asiantuntijoina kaupunginhallituksen kokouksessa ovat Hämeen poliisilaitoksen edustajat ja kaupungin maahanmuuttotyön asiantuntija.

​Kaupunki järjestää tammikuun lopussa pakolaistaustaisille nuorille suunnatun infotilaisuuden, jossa käydään läpi suomalaisen yhteiskunnan pelisääntöjä. Maahanmuuttotyön asiantuntijan Anne Salorannan mukaan tämäntyyppisille infotilaisuuksille on tarvetta, sillä vaikka maahanmuuttajanuoret pääsevät Lahdessa opiskelemaan, painottuu koulutuksessa usein kielen opiskelu.

– Lisäksi kaupungille on palkattu etsivä nuorisotyöntekijä, joka työskentelee nimenomaan maahanmuuttajanuorten parissa, kertoo Anne Saloranta.

Salorannan mukaan maahanmuuttajanuorille on suunniteltu myös omaa työpajatoimintaa, mutta sille ei toistaiseksi ole saatu rahoitusta.

Lahdessa on hyviä kokemuksia laaja-alaisesta yhteistyöstä. Kaupungissa on yli kahden vuoden ajan toiminut verkostotyöryhmä, joka jalkautuu tarvittaessa nuorten pariin. Poliisin, nuorisopalvelujen, perusopetuksen, osallisuus ja hyvinvointipalvelujen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sekä kouluttajien lisäksi työryhmässä on mm. seurakunnan ja vartiointiliikkeen edustajat. Nuortentila Triplassa Triossa on myös annettu nuorille opastusta sosiaalisessa mediassa toimimiseen.

Poliisin tekee ennaltaehkäisevää työtä nuorten parissa ja kertoo esimerkiksi seksuaalirikoksiin liittyvistä teemoista ja mm. grooming-ilmiöstä niin netissä kuin kouluvierailuilla.

–­ Samoja teemoja käydään läpi myös Ankkuri-toiminnan puitteissa. Hämeen poliisilaitoksen alueen Ankkuri-toimintaa on vahvistettu ja erityisesti nuorten kanssa pyritään olemaan mahdollisimman paljon tekemisissä, kertoo apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen Hämeen poliisista.

 

Lisätietoja:

kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu, 040 741 3299