Siirry suoraan sisältöön

27.6.2016 10:40

Kaupunginjohtaja hyppää sähköpyörän satulaan

​Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta otti sähköpyörähaasteen vastaan ja pyöräilee sähkön avustamana arkimatkoillaan viikon ajan.
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta pyöräilee.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta pyöräilee vuosittain satoja kilometrejä, mutta sähköpyörää hän ei ole kokeillut. Työmatkansa hän on kulkenut viime vuosina autolla.

- Odotukset ovat korkealla. Voisiko se esimerkiksi tehdä työmatkapyöräilystä helpompaa ja houkuttelevampaa, Myllyvirta pohtii.

Lahden kaupungin kokeilussa tarjotaan sähköpyöriä ilmaiseksi kaupunkilaisten käyttöön. Heinäkuussa kahdeksan henkilöä saa kukin kerrallaan kokeilla pyörää viikon ajan.

Nopea ja kevyt kulkuväline

Sähköpyörä on erinomainen keino lisätä pyöräilyä arjessa. Sähköpyörällä pyöräillään useammin ja pidempiä matkoja kuin tavallisella pyörällä.  Sähköpyörä on kevyt ja nopea kulkuväline, jonka avulla on mahdollista hikoilematta polkea kymmenenkin kilometriä puolessa tunnissa.

Lahtelaisten työmatkat ovat keskimäärin kuusi kilometriä pitkiä. Lahdessa, kuten muissakin suomalaisissa kaupungeissa, näistä matkoista 60 – 70 prosenttia kuljetaan henkilöautolla. Kävelyn ja pyöräilyn osuus laskee merkittävästi jo 1-2 kilometriä pidemmillä matkoilla.

Lisätietoja

liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, p. 050 559 4100
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, p. 050 638 95