Siirry suoraan sisältöön

15.11.2016 9:55

Kaupunginjohtaja jakaa Aleksin nimikko-ämpäreitä perjantaina

Kaupunki jakaa uudistuvan pääkatunsa kunniaksi Aleksin nimikko-ämpäreitä perjantaina 18. marraskuuta klo 14 Seurahuoneen edustalta alkaen.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/Kuva_644x322.jpg

​Sekä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta että kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho ovat mukana tempauksessa.

Kaupungin uutta brändiä ilmentäviä ämpäreitä riittää 200 nopeimmalle. Ämpärin sisällä on paperisen vyötteen avulla personoitu ja numeroitu palanen Aleksilla käytettyä luonnonkiveä. Ämpärit kustantaa Sito Oy. Tule hakemaan oma muistosi Aleksilta!

Mikä Aleksilla muuttuu?

Uudistunut Aleksi muuttuu kävelypainotteiseksi kaduksi, jossa autoille on käytössä yksi kaista idästä länteen suuntautuvalle hitaalle liikenteelle, ja pyöräilijöille oma kaksisuuntainen pyöräkaista.

Ajoradalla on entinen noppakivi mutta kadun kaikki muut pinnat on uusittu. Aleksin uusi pyörätie korostuu punertavalla asfaltilla, pyörätelineet on uusittu ja pyöräpysäköintipaikkoja lisätty. Uudella Aleksilla on yhteensä noin 250 pyöräpysäköintipaikkaa, mikä on kaksinkertainen määrä aiempaan verrattuna.

Esteettömyyttä ja turvallisuutta edistävät ratkaisut

Jalankulkualueet on toteutettu esteettömällä kivellä. Ohjausraidat johtavat suojateille ja suojatien edustalla on huomioraita. Mariankadun läheisyydessä on inva-pysäköintipaikkoja, joiden luota on esteetön kulku jalkakäytävälle.

Huoltoliikenteelle on tehty erilliset huoltotaskut. Ne ovat 30 minuutin kiekkopaikkoja kuormaaville ja purkaville paketti- ja kuorma-autoille. Kaupungin verkkosivuilta voi ladata keskustan huoltoliikenneohjeen.

Uudenlaista kaupunkitilaa

Aleksi tarjoaa tapahtumille uudenlaista kaupunkitilaa, kun pohjoisreunan jalkakäytävä on levennetty monikäyttöalueeksi, jossa on tilaa tapahtumille ja toiminnoille. Pohjoisreunan jalkakäytävä pidetään talvellakin sulana.

Joukkoliikenteen käyttäjät asioivat sujuvasti ydinkeskustassa: linja-autopysäkit ovat kauppatorin ja Starkin talon kohdilla ja kaukoliikenteen pysäkki Aleksanterinkatu 6:n kohdalla.