Siirry suoraan sisältöön

28.1.2016 0:00

Kaupunginorkesterin intendentin virka hakuun

Intendentti toimii Lahden kaupunginorkesterin esimiehenä. Tehtävänä on johtaa ja kehittää orkesterin toimintaa.

Lahden kaupunginorkesterin intendentin virka tulee julkiseen hakuun 7.2.2016. Apulaisintendentti Teemu Kirjonen jatkaa viran hoitoa siihen saakka, kunnes virkaan valittu intendentti aloittaa tehtävässään 1.6.2016.

Kirjonen on hoitanut intendentin virkaa huhtikuusta 2014 alkaen, kun intendenttinä 1994 – 2014 toiminut Tuomas Kinberg siirtyi kaupunginorkesterin asiantuntijatehtäviin. Apulaisintendentin tehtävään ei sijaista ole määrätty.

Kaupunginorkesterin intendentin kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto, riittävä kunnallishallinnon tuntemus sekä alansa hyvä tuntemus. Tämän lisäksi intendentiltä vaaditaan ylempään korkeakoulututkintoon kuuluvana tai erikseen suoritettuna musiikin alan arvosana tai vastaava käytännössä saavutettu pätevyys.

Intendentti toimii Lahden kaupunginorkesterin esimiehenä. Tehtävänä on johtaa ja kehittää orkesterin toimintaa sekä vastata palvelujen järjestämisestä, valvonnasta ja tuloksellisuudesta. Intendentti johtaa yli 70 hengen työyhteisöä. Lahden kaupunginorkesteri, Sinfonia Lahti on yksi Lahden keskeisimmistä vetovoimatekijöistä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Valintaryhmään kuuluvat liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, sivistystoimialan toimialajohtaja, liikunnan ja kulttuurin vastuualueen vastuualuejohtaja sekä henkilöstöpäällikkö. Valintatyöryhmä kuulee asiantuntijana syyskauden 2016 alusta aloittavaa orkesterin taiteellista johtajaa.

Intendentin hakuprosessin etenemisestä päätti liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 28.1.2016. Lautakunta myös valitsee intendentin.

Lisätietoja 

Marko Varjonen, liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja, puh. 050 312 5257,
Tiina Granqvist, toimialajohtaja, ​ puh. 050 383 6574