Siirry suoraan sisältöön

12.9.2016 11:30

Kaupunki tukee hissien rakentamista ja esteettömyyskorjauksia

Lahden kaupunki tarjoaa Mukkulan alueen taloyhtiöille maksuttoman esiselvityksen ja kustannusarvion hissin rakentamiseksi hissittömään kerrostaloon.

​Samassa yhteydessä muutamille taloyhtiöille tarjotaan ilmaiseksi asiantuntijan tekemä taloyhtiön yleiset tilat kattava esteettömyyskartoitus. Kiinteistöliitto Päijät-Häme on kaupungin yhteistyökumppanina lähettänyt taloyhtiöiden edustajille tietoa tästä tarjouksesta, ja vastauksia odotetaan 19. syyskuuta mennessä.

Valtuustolle aloite kaupungin hissiavustuksesta

Sekä Kiinteistöliitto Päijät-Häme että Lahden vammaisneuvoston puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Marja-Leena Taavila ovat kumpikin tehneet valtuustoaloitteen Lahden kaupungin oman hissiavustuksen myöntämiseksi. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta kuluvan syksyn aikana.

Lahdessa on pyritty edistämään aktiivisesti hissien rakentamista, mutta aloite kaupungin omasta avustuksesta on tehty vasta nyt, kun valtion hissiavustusmäärärahat uhkaavat jäädä riittämättömiksi.

Esteettömästi omassa kodissa -ilta

Esteettömästi omassa kodissa -ilta järjestetään 19. lokakuuta klo 17.30 Päijät-Hämeen Osuuspankin tiloissa kauppakeskus Triossa. Illan aikana tarjotaan lisätietoa kiinnostuneille ja jaetaan lahtelaisten esimerkkien avulla kokemuksia onnistuneista korjaushankkeista ja niiden toteuttamisprosessista sekä taloyhtiöissä että yksittäisissä asunnoissa.

Lisätietoja:

Asuntoasiainpäällikkö Ari Juhanila
p. 050 559 4061, ari.juhanila(at)lahti.fi

Lue lisää: Korjausrakentaminen