Siirry suoraan sisältöön

6.4.2016 0:00

Kehätie on panostus kaupungin tulevaisuuteen

Lahden kaupungin johto on tyytyväinen Juha Sipilän hallituksen oikeaan päätökseen Lahden eteläisen kehätien toteutuksesta. Maan hallitus päätti kehysriihessään tiehankkeen rahoituksesta.

​Valtion ja kuntien tekemän rahoitussopimuksen mukaan valtio maksaa Lahden eteläisen kehätiehankkeesta 198 miljoonaa euroa ja Lahden kaupunki ja Hollolan kunta 77 miljoonaa euroa. Kehätie toteutetaan vuosina 2017–2021.

Lahden eteläinen kehätie avaa väylän kasvulle ja uusille yrityksille, kasvavan kaupungin potentiaali valjastetaan metropolialueen hyödyksi. Lahden eteläinen kehätie (valtatie 12) parantaa elinkeinoelämän edellytyksiä, sillä hanke luo pohjaa teollisuuden kasvukäytävälle ja turvaa liikenteen valtakunnallista sujuvuutta. Samalla kehätiehanke on välttämätön Suomen koko liikennejärjestelmälle, se parantaa olennaisesti teollisuudelle elintärkeitä poikittaisyhteyksiä ja yhteyksiä Pietariin.

– Valtatielinjauksen siirtäminen pois kaupungin keskustasta on ainoa ratkaisu tulevaisuuden maankäyttöön: teollisuus kehätien varteen ja keskusta vapautuu palveluille. Kehätiehankkeen pitkään odotettu toteutus mahdollistaa Lahden kaupungin aivan uudenlaisen kehittämisen, tuhannet uudet asunnot ja työpaikat osana metropolin työmarkkinoita, iloitsevat Lahden valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt sekä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Mika Kari kiittää laajasta yhteistyöstä, jolla hanketta on edistetty. Kari korostaa alueen sitoutuneisuutta uuden kehätien rakentamiseen ja sanoi olevansa ylpeä elinkeinoelämän, maakuntaliiton ja kaupungin luovasta ja sinnikkäästä työstä kehätien rakentamiseksi.

– Tiehanke tuo yksiselitteisesti kasvua ja hyvinvointia Lahteen: työpaikkoja, asuntoja sekä yrittämisen parempia edellytyksiä. Lahden kilpailukyky paranee merkittävästi ja perusteollisuuden toimintaedellytykset vahvistuvat valtatie 12 vaikutuspiirissä. Olemme todella onnellisia ja kiitollisia tästä päätöksestä, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt.

– Lahden eteläisen kehätien rakentaminen on merkittävä investointi Lahden kehittämiseen. Olemme valmiita aloittamaan hankkeen ja otamme täysimääräisen hyödyn kehätiestä ympäristön, elinkeinojen ja työllisyyden hyväksi, lupaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Lisätietoa

kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari, 050 398 5601
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895
yhteysjohtaja Elina Laavi, 040 708 2121