Siirry suoraan sisältöön

5.7.2018 10:50

Kerää siimat pois rannoilta ja osallistu kilpailuun

Pikku-Veskun Green Grass Café ja Moottoripyörämuseo ovat mukana kaupungin kampanjassa, jonka tavoitteena on kerätä hylätyt siimat ja koukut pois rannoilta. Ne ovat linnuille hengenvaarallisia.
Isokoskelo poikueineen

​Lahden kaupungineläinlääkäri Cecilia Blomgren ja luonnonsuojeluvalvoja Asko Riihelä ovat saaneet jälleen tänä kesänä yhteydenottoja vahingoittuneista linnuista.

-Viime vuonna pelastimme telkän, jonka kielen läpi oli mennyt koukku, ja siima oli kiinni pohjassa. Kyseessä oli poikanen, joka onneksi selvisi ja pääsi takaisin emon luokse, Blomgren muistelee.

-Tänä vuonna löysimme hukkuneen variksen, jossa oli siima kiinni.

Siiman keräyspisteet Pikku-Veskun kioskilla ja Moottoripyörämuseolla

Siimaan sotkeutunut lintu kokee tuskallisen kuoleman, joten siimoja ja koukkuja ei saa jättää rannoille, Blomgren ja Riihelä korostavat.

He ideoivat tälle kesälle kampanjan, joka kannustaa keräämään pois myös toisten jättämiä siimoja ja koukkuja. Yhteistyökumppaneina toimivat Green Grass Café Pikku-Vesijärven puistossa sekä Moottoripyörämuseo Vesijärven rannalla Niemessä.

Green Grass Cafén ja Moottoripyörämuseon pihoilla on niiden aukioloaikoina keräyslaatikot, joihin voit jättää löytämäsi siimat ja koukut. Jos haluat osallistua kilpailuun, voit jättää kahvilaan tai moottoripyörämuseoon yhteystietosi.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan luonnonsuojeluun liittyviä palkintoja elokuun lopussa.

Lisätiedot

kaupungineläinlääkäri Blomgren Cecilia
cecilia.blomgren(at)lahti.fi, p. 050 5594047

luonnonsuojeluvalvoja Asko Riihelä
asko.riihela(at)lahti.fi, p. 050 559 4053