Siirry suoraan sisältöön

17.2.2016 0:00

Keskustan penkkien ideointi kehittelyvaiheessa

Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy kartoittavat tuotekehittelyä varten kaupunkilaisten mielipiteitä keskustaan sopivista penkeistä.
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Penkkien sijoittelusta ja määristä Lahden keskustan alueella ei ole vielä tehty päätöksiä.

- Näistä sovitaan myöhemmin yleisöpalautteen ja keskustan toimijoiden kanssa käytävien neuvottelujen pohjalta, kertoo projektipäällikkö Riitta Niskanen.

Aiemmin julkisuudessa ollut tieto perustui keskustan yleissuunnitelmaan.

Lahden kauppatorille kehiteltiin penkkityyppi käyttäen hyväksi UPM:n kierrätysmateriaaleista tuotettavaa biokomposiittia, joka on esimerkiksi puuhun verrattuna helpommin huollettava. Nyt on tarkoitus kehittää jatkotyönä erilaisista yksiköistä koostuva penkkiperhe käyttäen tätä samaa kierrätysmateriaalia.

LADECin kokoama työryhmä tekee tuotekehittelyä, ja sitä varten pyydetään kommentteja LahenD-paneelin kautta. Asukkaiden ja kaupungilla kävijöiden näkemyksiä tarvitaan, jotta penkeistä saadaan mukavia, istumaan houkuttelevia ja katualueiden viihtyisyyttä lisääviä. Mielipiteiden ja kehitysehdotusten pohjalta suunnittelijat pääsevät hiomaan suunnitelmiaan, ja tekemään penkeistä prototyypit, joita sitten testataan käyttäjillä.

- Lähtökohtana on toteuttaa erikokoisia penkkiyksiköitä, esimerkiksi yhden-kahden istuttavia ja helposti siirrettäviä penkkejä, joiden sijoittelua voidaan kokeilla käytännössä, Niskanen toteaa.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
 projektipäällikkö Riitta Niskanen
p. 050 559 4200

LADEC / Design
kehityspäällikkö Kristian Keinänen
p. 050 5980 580