Siirry suoraan sisältöön

5.8.2016 14:35

Kirjasto etsii uusia vapaaehtoisia vertaisopastajia

Hyvin käynnistynyt vertaisopastus internetin, tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöön jatkuu edelleen.  Jos haluat tulla mukaan opastaksi, tule pääkirjastossa pidettävään tiedotustilaisuuteen 24.8.

Lahden pääkirjastossa vuoden 2016 alussa käynnistynyt vertaisopastustoiminta internetpalvelujen, tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttöön on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja kiinnostus opastusta kohtaan on ollut suurta. Kevätkaudella opastuksessa kävi lähes 200 asiakasta. Mukaan kaivataankin nyt lisää vapaaehtoisia opastajia.

Heidän ei tarvitse olla tietokoneiden ja erilaisten laitteiden asiantuntijoita, vaan tietokoneen ja internetin peruskäyttäjiä. Opastustilanteessa tärkeintä ei ole tietotekninen osaaminen, vaan se, miten erilaisiin pulmatilanteisiin voidaan etsiä yhdessä ratkaisua. Kaikkea ei siis tarvitse osata. Mukana tilaisuuksissa on aina myös kirjaston edustaja ja opastaja saa perehdytyksen kirjastolta ennen toiminnan alkua. Vertaisopastaja voi olla korvaamaton tuki tietokoneen käyttöä aloittavalle ja erilaissa verkkopalveluissa seikkailevalle opastettavalle.

Vertaisopastusta järjestetään Lahden pääkirjastolla syyskaudella 2016, 14.9. alkaen, keskiviikkoisin klo 13 – 15. Opastus on henkilökohtaista, ja sinne voi tulla oman laitteen kanssa saamaan tukea internetin, sosiaalisen median ja tietokoneen peruskäyttöön  Myös kirjaston laitteilla voi tulla harjoittelemaan.

Lisää vapaaehtoistoiminnasta vertaisopastajana voi tulla kysymään Lahden pääkirjaston opintotilaan keskiviikkona 24.8. klo 13 – 14. Tilaisuudessa voi myös ilmoittautua vertaisopastajaksi.  Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ja sinne kannattaa tulla rohkeasti, jos vertaisopastajana toiminen vielä mietityttää.

Lisätiedot:

Sirpa Saareke

Mediaohjaaja

O44-4163398

sirpa.saareke@lahti.fi