Siirry suoraan sisältöön

20.6.2016 16:05

Kisapuiston jalkapallostadionin hankesuunnitelma täsmentyy

Hankesuunnitelmassa tiloja on mitoitettu palvelemaan myös muita Kisapuiston käyttäjiä. Tarkempi suunnitelma toteuttamisvaihtoehdoista valmistuu syksyyn mennessä

​Lahden kaupunginhallitus käsittelee tänään 20.6.2016 Kisapuiston jalkapallostadionin hankesuunnitelmaa. Suunnitelmassa määritellään paikallisten käyttäjien ja mm. Suomen Palloliiton kanssa käydyn laajan valmistelun pohjalta hankkeen sisältö, laajuus, arvioidut kustannukset ja niiden vuokravaikutukset sekä mahdollinen toteutusaikataulu. Hankesuunnitelmassa jalkapallostadionin tiloja on mitoitettu palvelemaan myös muita Kisapuiston käyttäjiä.

Tarkempi suunnitelma toteuttamisvaihtoehdoista valmistuu syksyyn mennessä ja voidaan ottaa huomioon kaupungin vuosien 2017–2019 taloussuunnitelmassa.

Hankkeen kustannusten arviointi on kesken

Saman hankesuunnitelman pohjalta on laadittu kaksi eri ulkopuolisen asiantuntijatahon laatimaa kustannusarviota, jotka perustuvat eri arviointitapoihin. Sweco PM Oy:n kustannusarvio pääkatsomorakennuksesta on noin 8,5 milj. euroa (alv 0 %), kun CGH-Metrocyt Oy on arvioinut kustannuksiksi noin 5,8 milj. euroa. Katsomorakennuksen perustus tulee paaluttaa niin, että perustuskustannukset voivat nousta merkittäviksi. Lisäksi saattaa tulla pilaantuneen maaperän puhdistuskustannuksia.

Kustannusarvioiden erot kuvastavat hankkeeseen tässä vaiheessa liittyviä avoimia kysymyksiä. Käytännön ratkaisuja selvitetään edelleen, tavoitteena mahdollisimman edullinen, mutta toimiva toteutus. Kokonaiskustannukset eivät kuitenkaan voine jäädä merkittävästi korkeamman arvion alapuolelle.

Hanke etenee toteutusvaihtoehtojen kartoituksella

Hyväksytyn hankesuunnitelman perusteella voidaan päättää hankkeen toteutusmuodosta, rahoituksesta ja kilpailutuksesta. Tässä vaiheessa ovat esillä myös vaihtoehdot stadionin toteuttamiseksi muutoin kuin kaupungin hankkeena. Toteutusvaihtoehdot kartoitetaan 12.9.2016 mennessä. Hankkeen lopullinen aikataulu, sisältö ja toteutustapa päätetään talousarvion yhteydessä syksyllä 2016.

Kaupunginhallituksen esityslista 20.6.2016

 

Lisätietoja
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, puh. 050 65 862
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 65 861