Siirry suoraan sisältöön

30.5.2016 10:20

Koira-aitauksen vihersuunnitelma lautakunnan käsittelyyn

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 31.5.2016 koira-aitauksen rakentamista Radiomäelle ulkoilureitin varteen.

Koira-aitaus on suuniteltu rakennettavaksi Radio- ja tv -museon eteläpuolella olevaan painanteeseen. Pienimuotoinen aitaus on tarkoitus rakentaa maaston ehdoilla. 

Alue aidataan ja jaetaan kahteen osaan isoille ja pienille koirille käyttökelpoisuuden turvaamiseksi. Lisäksi rakennetaan jätteille syväkeräyssäiliö, ja pystytetään infotaulu alueen käytön ohjeistamiseksi.

Toteutuessaan koira-aitaus parantaa osaltaan asukkaiden ja lemmikkien hyvinvointia, elinympäristön käyttökelpoisuutta ja moninaiskäyttöä terveysliikuntaan. Keskustassa on runsaasti koiria ja aitausta on toivottu läntiseen osaan keskustaa.

Luonnon monimuotoisuuskartoituksen rekisterin mukaan alueelta on löydetty ruohovartisen häränsilmän kasvupaikka, minkä suoja-alue on rajattu rakentamissuunnitelman ulkopuolelle.

Koira-aitauksen kokonaiskustannusarvio on 40 000 euroa, mikä on varattu tämän vuoden talousarvioon.

Lautakunta käsittelee kokouksessaan myös muun muassa Kartanon kaupunginosan linja-autoaseman tontin vuokraamista, sekä edellisessä kokouksessa pöydälle jäänyttä kysymystä yksityisteiden asioiden hoitamisesta.

Teknisen ja ympäristölautakunnan kokouksen 31.5.2016 esityslista

Lisätiedot:

Tukipalvelupäällikkö Anniina Vilén
anniina.vilen@lahti.fi, p. 050 3985 501​