Siirry suoraan sisältöön

27.1.2016 0:00

Kulttuurialan tunnustuspalkinto kirjailija Kalle Veirtolle

Kirjailija Kalle Veirto vastaanotti Lahden kaupungin vuoden 2015 kulttuurialan tunnustuspalkinnon. Vuoden 2015 urheilutekona palkittiin Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus.

​Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Kalle Veirton laaja-alainen kirjallinen tuotanto on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille. Hänen teostensa tapahtumapaikat ovat usein eri puolilla Lahtea ja hänen kirjoistaan välittyy rakastavan ymmärtäväinen suhtautuminen omaan kotikaupunkiinsa ja sen ilmiöihin.

Viime syksynä julkaistiin Veirton Kisapuistoon sijoittuva dekkari Hämärän renki. Kirjailijan Henkka ja Kivimutka -nuorisoromaanisarjasta dramatisoitiin Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka –näytelmä. Ensi-ilta oli tammikuussa 2015 Talvikarnevaalin ohjelmistossa ja Lahden Nuorisoteatterin tulkitsemana. Vuonna 2015 Veirto sai Topelius-palkinnon teoksellaan Säbätalvi ja Valtion kirjallisuustoimikunta myönsi hänelle kolmevuotisen taiteilija-apurahan.

Kalle Veirto on syntynyt Lahden Launeella ja asuu siellä nykyäänkin. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Salinkallion lukiosta vuonna 1980 ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta vuonna 1989.

​Urheilutekopalkinto Namika Lahti A-poijille

Vuoden urheiluteon kriteerien mukaisesti Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus tuo myönteisellä tavalla esiin lahtelaista urheilukulttuuria ja lahtelaisuutta yleisesti.

Namika Lahti Juniorit ry on vuonna 2012 perustettu juniori- ja harrastekoripalloseura. Seuran tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on tarjota eri-ikäisille junioreille mahdollisuus harrastaa koripalloa jokaiselle itselleen sopivalla tasolla. Mukana on useita harrastustoimintaan ja kilpaurheiluun tähtääviä ryhmiä. Kilparyhmien pelaajilla on mahdollisuus tavoitella kansainvälistä huippu-urheilijan uraa.

Menestyksekkäästä ja laadukkaasta junioritoiminnasta kertoo myös se, että historiallisesti toinenkin Namikan A-poikien joukkue pääsi mukaan SM-sarjaan.

 

Lisätietoja 

kulttuuriasiainpääällikkö Matti Karhos, 050 387 8792
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, 050 559 4145