Siirry suoraan sisältöön

20.10.2016 13:30

Kurkkaa Lahden historiaan uuden teknologian avulla

Lauantaina 5. marraskuuta Vesijärven satamassa on tilaisuus nähdä historiaa nykyhetkeen upotettuna.
Lisätty todellisuus

Lahtelaisilla on tilaisuus kokeilla historia-aiheista sovellusta, joka kerrostaa näkymiä Lahden kaupunginmuseon kuva-arkiston vanhoista valokuvista Vesijärven sataman maisemaan. Historiallisia näkymiä eri vuosikymmeniltä katsotaan tabletin kautta.

Tilaisuudessa osallistujat kävelevät opastavan tutkijan kanssa satamassa ja saavat kertoa ajatuksiaan ja näkemyksiään paikasta, sovelluksesta, Lahden historiasta ja teknologian mahdollisuuksista.

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita ilmoittautumaan tilaisuuteen. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta teknologioiden käytöstä. Osallistujille tarjotaan kahvit läheisessä Karinrannan kahvilassa.

Satamaraitti eläväksi kaupunkiympäristöksi

Tilaisuus liittyy Satamaraitin laajempaan kehittämiseen eläväksi ja palvelevaksi kaupunkiympäristöksi lahtelaisten käyttöön. Sovellus ja siihen liittyvä tutkimus on osa VTT:n ja Oulun yliopiston SenCity-tutkimushankkeeseen, jossa Lahden kaupunki on osallistujana.

Sovellusta esittelevään videoon voi tutustua oheisen linkin kautta.

Tilaisuus järjestetään lauantaina 5. marraskuuta klo 12-14 ja siihen ilmoittaudutaan varaamalla aika (20 minuuttia) oheisen linkin kautta.

Lisätiedot:

Lahden kaupunki
Ympäristöjohtaja Saara Vauramo
saara.vauramo(at)lahti.fi, p. 044 716 1585

Oulun yliopisto
Tutkija Henrika Pihlajaniemi
henrika.pihlajaniemi(at)oulu.fi

VTT
Senior Scientist Eveliina Juntunen
eveliina.juntunen(at)vtt.fi

Kartta