Siirry suoraan sisältöön

25.3.2019 14:45

Kuudesluokkalaisille toiminnallinen päihdekasvatustapahtuma Päihdeputki

Kuudesluokkalaisten tapahtumien teemoina ovat digipelaaminen, energiajuomat, tupakkatuotteet, alkoholi ja huumausaineet. Huoltajat voivat vanhempainillassa keskustella muun muassa päihteisiin ja pelaamiseen liittyvistä tämän päivän ilmiöistä.

Noin 1200 lahtelaista kuudesluokkalaista osallistuu tänä vuonna toiminnalliseen päihdekasvatustapahtumaan, Päihdeputkeen. Tapahtuma järjestetään moniammatillisessa yhteistyössä 2.-11.4.2019 Lahden 8-salilla.

Oppituntien aikana järjestettävä päihdekasvatustapahtuma koostuu eri osioista, joiden teemoina ovat digipelaaminen, energiajuomat, tupakkatuotteet, alkoholi ja huumausaineet.

Huoltajille järjestetään vanhempainilta, joissa heidän on mahdollisuus tutustua tapahtuman sisältöön ja keskustella nuorten päihteidenkäyttöön, päihteisiin ja pelaamiseen liittyvistä tämän päivän ilmiöistä päihdeputken toimijoiden kanssa. Lisäksi vanhempainillassa oman tarinansa kertovat kaksi nuorta toipuvaa addiktia, joiden päihteidenkäyttö alkoi jo kymmenvuotiaana. Nuoret puhuvat siitä, mitä jokainen vanhempi pelkää. Siitä, että oma lapsi käyttää päihteitä ja jää riippuvaiseksi. Vanhempainilta järjestetään 8-salissa 10.4.2019 klo 17.30. Ennakkoilmoittautumista vanhempainiltaan ei ole.

Päihdeputken toteuttavat Lahden kaupungin Nuorisopalvelut yhdessä Poliisin, Monon Side ry:n, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suunterveydenhuollon ja Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyön verkosto PETE-Lahden kanssa. Lehtimäen liikenne vastaa oppilaiden kuljettamisesta koululta tapahtumaan.

Lisätietoja
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
Anna Sillanpää, palveluohjaaja
p. 044 716 1579
etunimi.sukunimi@lahti.fi