Siirry suoraan sisältöön

4.1.2019 10:15

Länsiharjun koululaisten kevätlukukausi käynnistyy uudistetuissa tiloissa

Länsiharjun koulun perusparannus ja laajennushanke on valmistunut. Kevätlukukausi käynnistyy 7.1. alkaen uudistetuissa tiloissa.

​Reilun kahden vuoden mittaisen hankkeen aikana Länsiharjun peruskoulun yhteyteen rakennettiin uusi liikuntasalirakennus ja perusparannettiin 1930-luvulla rakennettu päärakennus. Lisäksi piha-alue perusparannettiin ja varusteltiin tämän päivän vaatimusten mukaiseksi.  

Länsiharjun koulu on kokenut hankkeen myötä täydellisen muodonmuutoksen. Eri-ikäiset rakennukset ja uudistettu leikki- ja liikunta-alue muodostavat toimivan kokonaisuuden. Vanhan osan korjausaste oli suuri ja sisätilat uudistettiin käytännössä kokonaan. Uuden liikuntasalirakennuksen myötä lisätilaa on nyt reilu 600 neliön liikuntasalin ja se oheistilojen verran.  

- Vuoden 2016 hankkeen aloitustilanteeseen nähden kokonaisuutta ei enää tunnista samaksi. Uusi liikuntasali on valoisa ja toimiva. Vanhan suojeltu päärakennus on herännyt eloon. Rakennukseen on tuotu ilme, joka henkii entisaikojen loistoa ja luo samalla lämpimän kutsuvan ilmapiirin. Piha kutsuu ja haastaa peliin ja leikkiin toiminnoillaan kertoo hankkeen projektipäällikkö Sari Honkanen Tilakeskuksesta.

Honkasen mukaan hanke oli haastava ja samalla ammatillisesti erittäin palkitseva.
- Rakennuttajan eli Tilakeskuksen omien rakennus- ja talotekniikkavalvojien, projektipäällikön, koulun henkilökunnan, suunnittelijoiden ja rakentajien kesken henki oli hyvä.

Hanketta on toteutettu vaiheittain niin, että koulunkäynti on ollut mahdollista koulun tiloissa suurimman osan ajasta rakentamisen ollessa käynnissä. Ensimmäisessä vaiheessa rakentunut liikuntasali toimi väistötilana päärakennuksen perusparannuksen ajan. Syyslukukaudella luokat 3–6 työskentelivät Salinkallion koululla ja luokat 1–2 samassa pihapiirissä olevassa pikkukoulussa. 

- Kyllä meidän länsiharjulaisten nyt kelpaa, iloitsee koulun rehtori Timo Helle.
- Käytössämme on uusi hieno toimintaympäristö, joka vastaa uuden opetussuunnitelman ja nykyhetken vaatimuksiin, tukee opetuksen pedagogista kehittämistä ja oppilaiden aktiivista osallistumista.

Helle myös on tyytyväinen hyvin sujuneeseen yhteistyöhön kaikkien eri tahojen kanssa peruskorjauksen eri vaiheissa. Erityiset kiitokset hän osoittaa koulun henkilökunnalle, oppilaille ja kotijoukoille kärsivällisyydestä ja jaksamisesta peruskorjausrupeaman aikana. 

Länsiharjun koulussa on 500 oppilasta vuosiluokkien 1–6 perusopetuksessa. Länsiharjun koulun luonnontieteen ja matematiikkaan painotettuihin luma opetuksen ryhmiin on mahdollista hakeutua 3. luokasta alkaen. Kielivalikoimassa voi alkavana kielenä englannin lisäksi opiskella myös ranskaa.  

Lisätietoja
Lahden kaupunki
Länsiharjun peruskoulun rehtori Timo Helle, p. 050 539 1683
Lahden Tilakeskus, projektipäällikkö Sari Honkanen, p. 044 416 3540 (7.1.2019 alkaen)