Siirry suoraan sisältöön

27.10.2016 10:40

Lahden delegaatio Kiinaan edistämään yritysyhteistyötä

Lahden kaupungin, Ladecin ja lahtelaisten yritysten edustajat vierailevat 1.−3.11.2016 Lahden ystävyyskaupunki Wuxissa. Matkan kärkiteemoja ovat muotoilu ja ympäristöosaaminen.

​Lahden kaupungin johto tapaa vierailullaan Wuxin kaupungin johtoa sekä yritysedustajia ja muita yhteistyökumppaneita alueelta. Matkan tavoitteena on tiivistää yritysyhteyksiä kiinalaisten kanssa ja luoda uusia mahdollisuuksia lahtelaisille yrityksille muotoilu- ja ympäristöalan kumppaneina. Wuxin alueen toimijat ovat erityisesti kiinnostuneita lahtelaisesta teollisen muotoiluun, cleantechiin ja vedenkäsittelyyn liittyvästä osaamisesta, ja nämä teemat ovat esillä matkan ohjelmassa. Vierailulla myös allekirjoitetaan Wuxin ja Lahden välinen muotoiluyhteistyötä tarkentava toimintasuunnitelma sekä tutustutaan uusiutuvan energian näyttelyyn.

Matkalle osallistuvat kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, kaupunkikehitysjohtaja Olli Alho ja kansainvälisten asioiden päällikkö Denis Mustonen. Delegaatioon kuuluvat myös Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n toimitusjohtaja Jukka Rantanen, muotoilun kehityspäällikkö Kristian Keinänen, kiertotalouden liiketoimintakehittäjä Jukka Selin sekä yritysedustajat Jouni Nurminen C-Advice Oy:stä ja Jussi Pulliainen Ferroplanista Oy:stä.  Allu Groupin, Oilonin, Halton Groupin ja Selman edustajat on kutsuttu osallistumaan vierailuohjelmaan Kiinassa.

Lahden kaupungin johto osallistuu Wuxin kansainväliseen ystävyyskaupunkifoorumiin, johon Wuxi on kutsunut ystävyyskaupunkiensa ylintä johtoa ympäri maailmaa. Ystävyyskaupunkitoiminta on Kiinassa tärkeä edellytys elinkeinopoliittiselle yhteistyölle. Delegaatio tapaa 4.11.2016 Shanghaissa Finpron ja TeamFinlandin edustajia, minkä jälkeen ryhmä palaa Suomeen.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta p. 050 63 895