Siirry suoraan sisältöön

4.6.2018 10:50

Lahden ja Kouvolan yhteysvälistä toimiva ja turvallinen tie

Lahti järjestää eduskunnan Pikkuparlamentissa 6.6. seminaarin tulevaisuuden valtatiestä.

Vt 12 Smart & Green -seminaarissa kuullaan puheenvuoroja toimivasta poikittaisliikenteestä sekä älykkäistä ja kaupunkien vetovoimaa tukevista liikenneratkaisuista.

Tilaisuudessa liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Mikael Nyberg pitää puheenvuoron valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta ja poikittaisliikenteen kehittämisestä. Lisäksi seminaarissa julkaistaan selvitys Vt 12 yhteysvälin Lahti–Kouvola parantamisen vaikutuksista. Selvityksen on tehnyt Taloustutkimus Oy.

Liikenneratkaisut vahvistavat kaupunkien vetovoimaa

Valtatien 12 yhteysväli Lahti–Kouvola on tärkeä osa itä-länsisuuntaista valtatieverkkoa ja merkittävä yhteys elinkeinoelämän kuljetuksille. Tien varressa on runsaasti teollisuutta ja raskaan liikenteen määrä on suuri. Lisäksi tie toimii Lahden ja Kouvolan kaupunkiseutujen työmatkaliikenteen väylänä.

Vt 12 on Lahden ja Kouvolan välillä laatutasoltaan vaihteleva ja liikenneturvallisuudeltaan huono. Kaupunkien yhteisenä tavoitteena on, että valtatie parannetaan vaiheittain laatutasoltaan yhtenäiseksi turvalliseksi tieksi. Tien kehittäminen myös Tampereen suuntaan on strategisesti tärkeää, erityisesti teollisuuden näkökulmasta.

Vt 12 Lahti–Kouvola yhteysvälin hankesuunnitelmat ELY-keskuksen sivuilla