Siirry suoraan sisältöön

17.3.2016 0:00

Lahden kaupungin lukiolaisille oma kulttuuriohjelma

Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa.

Lahden kaupungin lukioissa aloitetaan lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma syksyllä 2016. Lukiokoulutuksen kulttuuriohjelma on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kulttuurilaitosten ja lukioiden opettajien kanssa. Kulttuurilaitoksista mukana ovat Kaupunginmuseo, Kaupunginteatteri, Kaupunginorkesteri - Sinfonia Lahti ja elokuvateatteri Kino Iiris.

- Kulttuuriohjelman suunnittelun käynnisti Lahden nuorisovaltuuston tekemä aloite, kertoo lukiojohtaja Heikki Turunen. Nuorisovaltuuston mielestä nuoret saataisiin helpommin tutustumaan kulttuuripalveluihin kohdennetun, oppilaitosvetoisen ja koordinoidun kulttuuriohjelman avulla. Turusen mukaan lukiokoulutuspalveluissa aloitteeseen tartuttiin, ja syksyllä 2015 käynnistettiin lukioiden kulttuuriohjelman suunnittelu.

- Kulttuuriohjelma tukee esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, historian ja vieraiden kielten niin sanottuja pakollisia kursseja, kuvaa kulttuuriohjelman koordinaattori Susanna Koponen.

- Tavoitteena on, että opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaa mahdollisimman joustavasti osana lukiokoulutuksen uudistuvaa opetussuunnitelmaa.

Uuden kulttuuriohjelman sisällöstä järjestetään lukiokoulutuksen opettajille torstaina tiedotustilaisuus Lahden kaupunginteatterissa. Teatterinjohtaja Ilkka Laasonen esittelee ja taustoittaa opettajille teatterin syksyn ohjelmistoa.
- Opettajien suunnittelutyön tueksi teatteri haluaa jatkossakin kertoa ennakkotietoa tulevasta ohjelmistostaan ja siinä esiintyvistä teemoista.

Toisen asteen opiskelijoina lukiolaiset maksavat käynnit itse osana opiskeluaan. Lukiolaiset pääsevät kulttuuriohjelman kohteisiin kuitenkin tavallista edullisemmilla lippuhinnoilla.

 

Perusopetuksen kulttuuriohjelma vuodesta 2009
 Perusopetuksen kulttuuriohjelmaa on toteutettu syksystä 2009. Koposen mukaan perusopetuksen kulttuuriohjelma tavoittaa lukuvuosittain tuhansia koululaisia, jotka tutustuvat kotikaupunkinsa kulttuuriin ja kulttuurilaitoksiin koulun ulkopuolisina oppimisympäristöinä.

- Ohjelmaa on hyödynnetty innokkaasti ja sitä kehitetään edelleen vastaamaan myös perusopetuksen uudistuvan opetussuunnitelman tarpeita.

Lisätietoja

Lahden kaupungin sivistystoimiala,
lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 716 1330
kulttuuriohjelman koordinaattori Susanna Koponen, puh. 050 398 5775

- - - -
INFO
Kaupungin neljässä lukiossa on yhteensä yli 2000 opiskelijaa. Kaikissa kaupungin lukioissa on yleislinja. Jokaisella lukiolla on myös omat ominaispiirteensä ja erityistehtävänsä: Kannaksen lukiossa kuvataide ja muotoilu sekä IB-linja, Lahden lyseossa matemaattis-luonnontieteellinen sekä liikunta ja urheilu, Tiirismaan lukiossa musiikki sekä tekniikkalinja Nastopolin lukiossa, joka siirtyy 1.8.2016 osaksi Lahden lukiokoulutusta.